Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον 39ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού - Δήλωση συμμετοχής μέχρι 14 Αυγούστου 2023

 


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

39ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

ΕΛΙΚΩΝΑΣ, 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάς συνδιοργανώνει με τον Δήμο Λεβαδέων, στο πλαίσιο των  πολιτιστικών εκδηλώσεων «Τροφώνια 2023», το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 στην Πλατεία του χωριού Ελικώνα (Ζερίκι) το 39ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Παραδοσιακού  Δημοτικού Τραγουδιού.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη, η διάσωση του δημοτικού μας τραγουδιού και η  μετάδοσή του στη νέα γενιά, όπως αυτό γίνεται από τον Σύλλογο για 39 συναπτά έτη.

Με τον διαγωνισμό αυτό δίνεται ένα βήμα έκφρασης στους ερασιτέχνες  τραγουδιστές ταυτόχρονα όμως δημιουργείται μία εστία που κρατά το τραγούδι της παράδοσής μας ζωντανό.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μη επαγγελματίες ερμηνευτές δημοτικών τραγουδιών, (μπορούν να λάβουν μέρος και πολυφωνικά συγκροτήματα αλλά αποκλείονται οι χορωδίες).   Οι διαγωνιζόμενοι συμμετέχουν με ένα μόνο μουσικό κομμάτι.

Τα τραγούδια που θα παρουσιάσουν οι διαγωνιζόμενοι πρέπει απαραιτήτως να προέρχονται από το ρεπερτόριο της ανώνυμης λαϊκής δημιουργίας, δηλαδή να είναι γνήσια παραδοσιακά και όχι διασκευές ή νεώτερες δημοτικοφανείς συνθέσεις.

Θα υπάρχει διακεκριμένη κριτική επιτροπή, καθώς επίσης και χρηματικό έπαθλο για τους 3 πρώτους νικητές.

Δήλωση συμμετοχής μέχρι  14 Αυγούστου 2023.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τη συμμετοχή ανηλίκων είναι απαραίτητη η άδεια του κηδεμόνα σε έντυπη υπεύθυνη δήλωση.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής στο mail: xrisakanta@gmail.com μέχρι τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023.

Το έντυπο αίτησης καθώς και η προκήρυξη είναι αναρτημένα στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου Λεβαδέων (www.dimoslevadeon.gr).  

Για συμμετοχές και διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα : Χρύσα Καντά : 6948759957, Ντίνα Πούλου: 6932526742

ΒΡΑΒΕΙΑ

Θεσπίζονται συνολικά τρία (03) βραβεία καλύτερης ερμηνείας Παραδοσιακού Δημοτικού Τραγουδιού και κατανέμονται ως εξής:

1οΒραβείο 300€, 2ο βραβείο 200€, 3ο βραβείο 100 €.

Η ανακοίνωση και η απονομή των βραβείων θα γίνουν μετά το τέλος του διαγωνισμού.

 

         Η Πρόεδρος                                              Ο Δήμαρχος Λεβαδέων          

      Χρυσάνθη Καντά                                     Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: