Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Δυο συλλήψεις για τη φωτιά στο Καπαρέλλι


Τη σύλληψη δύο ανδρών, που εκτελούσαν θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι ανακριτικές διεργασίες για τις υπόλοιπες πυρκαγιές.

“Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό”, δήλωσε μεταξύ άλλων πριν λίγο αναφορικά με τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι ” για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή θα προκύψουν, και ζημιές που έχουν υποστεί ήδη οι περιουσίες των ανθρώπων η καταγραφή θα είναι άμεση και οι αποζημιώσεις πολιτών μας με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα”.

“Σήμερα είτε από εγκληματική ενέργεια είτε από εμπρησμό είχαμε 81 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι 4 σοβαρότερες εκδηλώθηκαν σε Ανατολική Αττική, Βοιωτία, Λουτράκι και Δερβενοχώρια”, σημείωσε και τόνισε ότι στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα. Ακόμη, επισήμανε ότι σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της Περιφέρειας, των Δήμων και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και την αυριανή ημέρα. “Θα ήθελα τέλος για σήμερα να απευθύνω ξανά έκκληση σε όλους για τεράστια προσοχή στην αυριανή ημέρα καθώς αυτή θα είναι εξίσου δύσκολη ημέρα με ακραία καιρικά φαινόμενα”, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: