Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Τι αλλάζει από αύριο – Τέλος τα SMS – Πώς θα γίνονται ψώνια και μετακίνησεις – Πότε χρειάζεται green pass


Έρχονται μεγάλες αλλαγές από αύριο, αφού το lockdown και ο περιορισμός των μετακινήσεων γίνονται σιγά σιγά παρελθόν...

Μπορεί τα κρούσματα να είναι ακόμα χιλιάδες κάθε μέρα, όμως η πορεία του προγράμματος εμβολιασμού και το άνοιγμα του τουρισμού, ώθησαν την κυβέρνηση να άρει πολλούς περιορισμούς.

Από αύριο λοιπόν, τελειώνουν τα SMS στο 13033 για μετακινήσεις και στο 13032 για το λιανεμπόριο. Τελειώνουν οι μέθοδοι click in a shop και click away και οι αγορές στο λιανεμπόριο θα γίνονται χωρίς ραντεβού, αλλά με 1 πελάτη ανά 25 τμ και χρήση μάσκας.

Ανοίγουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, χωρίς περιορισμούς. Στην ηπειρωτική Ελλάδα η μετακίνηση θα γίνεται χωρίς την υποχρέωση για self test. Όσοι επιθυμούν να μεταβούν σε νησιά θα πρέπει να έχουν: Είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση), είτε PCR τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης (2 μήνες μετά τη νόσηση και έως 9 μήνες).

Το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται ως τις 12:30. Παρατείνεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, όμως θα συνεχίσει να απαγορεύεται για όλο τον Μάιο η μουσική.

Τι ακολουθεί

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί
Στις 21 Μαΐου οι θερινοί κινηματογράφοι
Στις 28 Μαΐου οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι

Επίσης από τον Ιούνιο θα μπορούν να γίνονται γάμοι και βαφτίσεις σε εξωτερικούς χώρους, αλλά με ανώτατο όριο τα 100 άτομα. Πηγή https://www.bigpost.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: