Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Nέος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος - Αποκλειστικές εικόνες από το 9ήμερο μνημόσυνο του αξέχαστου π. Χαραλάμπους

 


Ανάμεικτα συναισθήματα πλημμύρισαν σήμερα το χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Παναγίας η Σκριπού καθώς νωρίς το πρωί τελέστηκε το 9ήμερο μνημόσυνο του π. Χαράλαμπου Χατζηχαραλάμπους, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κκ. Γεώργιο. 

Με τη μορφή του να κυριαρχεί στο χώρο, μέσα σε κλίμα βαθιάς θλίψης από τον πρόωρο και απροσδόκητο χαμό του, τόσο ο κκ. Γεώργιος όσο και όλοι οι ιερείς που παραβρέθηκαν για να συμπροσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του, είχαν μόνο ένα λόγο παρηγοριάς να πουν στην οικογένειά του, την αγαπημένη πρεσβυτέρα Μαρία και τους πέντε γιούς του. Παρόντες ήταν και πολλά πνευματικού του παιδιά, όπως, μεταξύ άλλων, και ο Αρχιδιάκονος του Μακαριωτάτου κκ. Ιερωνύμου,  π. Ιωάννης Μπούτσης, ο οποίος ποτέ δεν παύει να στρέφει το βλέμμα του προς το προσκύνημα της Σκριπούς, ως ένα άξιο γέννημα θρέμμα του Ορχομενού. 

 



Η σημερινή ημέρα, ωστόσο, είχε κι` ένα ακόμη ξεχωριστό χαρακτήρα καθώς ο Σεβασμιώτατος κκ. Γεώργιος ανακοίνωσε στο ποίμνιο πως νέος εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» αναλαμβάνει ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αυγέρος, εφημέριος μέχρι πρότινος του Μητροπολιτικού Ναού της Λιβαδειάς. 

Ο π. Νεκτάριος,  με καταγωγή από την Τ.Κ. Καρυάς του Δήμου Ορχομεμού, είναι Ιερομόναχος και Ηγούμενος του νεοσύστατου Μοναστηριού της Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων, πλησίον της Δ.Κ.  Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς, απόφοιτος της Ριζαρίου Εκκλησιαστικής Σχολής και διατηρούσε επί σειρά ετών στενή πνευματική κοινωνία τόσο με τον αείμνηστο π. Χαράλαμπο, όσο και με πολλούς ενορίτες της Σκριπούς.

 


Θυμίζουμε ότι χειροτονήθηκε διάκονος το 1993 και το 1994 Αρχιδιάκονος στην Παναγία μας, όπως και ιερέας και Αρχιμανδρίτης τέσσερα χρόνια μετά και πάλι στο χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Σκριπούς. 


Στη σύντομη ομιλία του, ο νέος εφημέριος του Ορχομενού ευχαρίστησε τον κκ. Γεώργιο για την επιλογή του και δεσμεύτηκε να τιμήσει τη μνήμη του πατρός Χαραλάμπους, να διατηρήσει ανέπαφους τους πνευματικούς δεσμούς με την οικογένειά του και να φανεί άξιος αυτής της μεγάλης κληρονομιάς που παραλαμβάνει.

 


Το ORCHOMENOS PRESS, παρουσιάζει αποκλειστικές εικόνες από τη σημερινή, 

ιστορική ημέρα. Ενώνει, δε, τη φωνή του με όλους εσάς και εύχεται

 στο νέο εφημέριο του Ορχομενού, Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αυγέρο 

να είναι ΑΞΙΟΣ, ΚΑΛΟΣΤΕΡΓΙΩΤΟΣ  και ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ

στη νέα του Ενορία, την ιστορική μας Εκκλησιά, 

στην Παναγιοφρούριτη πόλη του Ορχομενού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: