Σάββατο 8 Μαΐου 2021

«Κατέβασε» την … « Πληκτρούπολη», τη νέα πρωτοπόρα εκπαιδευτική εφαρμογή-παιχνίδι που δημιούργησε η εμπνευσμένη δασκάλα πληροφορικής κα Μάρθα Τεμπέλη

 


Απ` όπου κι` αν πέρασε, άφησε το αποτύπωμά της, για τις ιδέες της, τη δίψα της να μεταδώσει τη γνώση στους μαθητές της, να ζωηρέψει το ενδιαφέρον τους για την πληροφορική και τις δυνατότητές της. Το ίδιο δημιουργικό ήταν και το πέρασμά της κας Μάρθας Τεμπέλη και από τον Ορχομενό και συγκεκριμένα το 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (https://orchomenos-press.blogspot.com/2015/04/blog-post_12.html ), ενώ σήμερα διδάσκει σε τρία Δημοτικά Σχολεία της περιοχής μας ( 8 και 1ο Λιβαδειάς και στην Αγία Τριάδα).

 


 Μια ανεξάντλητη, πράγματι, δασκάλα που συγκεντρώνει και πάλι τον ενδιαφέρον μας εξ` αιτίας της  «Πληκτρούπολης», μιας εκπαιδευτικής εφαρμογής-παιχνίδι, που έφτιαξε στη Λιβαδειά, σε γραφικά του κ. Μπάμπη Χουτζούμη  (Γραφικές Τέχνες Αφοι Χουτζούμη),  η οποία  έχει σα σκοπό τα παιδιά δημοτικού να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά το πληκτρολόγιο, να χειρίζονται βασικά κουμπιά του πληκτρολογίου όπως να βάζουν τόνο, να γράφουν κεφαλαία-μικρά γράμματα, να δημιουργούν κενό διάστημα, να διορθώνουν τα λάθη τους, να αλλάζουν παράγραφο και γλώσσα και γενικά να παράγουν κείμενο.

 Όπως μας εξηγεί η ίδια η δημιουργός της περιλαμβάνει δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος περιέχει το ομώνυμο παραμύθι «Πληκτρούπολη» και το δεύτερο, διαδραστικές δραστηριότητες για την εξοικείωση των μαθητών με την πληκτρολόγηση.

 
Συνιστάται, μάλιστα, η ενσωμάτωση πληκτρολογίου στην ταμπλέτα ή το κινητό τηλέφωνο καθώς και η βοήθεια από εκπαιδευτικό πληροφορικής ή ενήλικα με βασικές γνώσεις χρήσης υπολογιστή.

  « Η Πληκτρουπολη ήταν ένα όνειρο από τότε που είχα έρθει να κάνω πληροφορική στον Ορχομενό κι είχα μεταταχθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ήθελα να προσεγγίσω τα παιδιά μέσα από το παραμύθι για να πληκτρολογούν.  Αφορμή για να το υλοποιήσω ήταν το μεταπτυχιακό που έκανα στο ανοιχτό πανεπιστήμιο στις γραφικές τέχνες και πολυμέσα και είπα να η ευκαιρία.  Έτσι κ έγινε! Και μετά από πολύ διάβασμα και ξενύχτι ήρθε και η εφαρμογή. Ελπίζω να αρέσει στα παιδιά που είναι και ο τελικός αποδέκτης ώστε να πετύχει τον αρχικό του σκοπό…» δήλωσε κατ` αποκλειστικότητα στο ORCHOMENOS PRESS η δημιουργός της, η δασκάλα κα Μάρθα Τεμπέλη.

 Κατεβάστε την! Ανακαλύψτε την!

 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mtempel.thetownofkeyboard&fbclid=IwAR0WfruOFHt4Dn6bRKCqTlWHQA6uh1-Y9wYmEOSobwZJLqNlYHCyasFROh0

Χίλια Μπράβο και καλή συνέχεια στα σχέδιά σας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: