Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Γιάννης Καραγιάννης: Ένας Βοιωτός καλλιτέχνης που ζει και δημιουργεί στο …«κάστρο» του!


Είναι γραφίστας, δημιουργός, σχεδιάζει, χρωματίζει, παίρνει τα κομμάτια της ψηφίδας και τους δίνει μορφή, φτιάχνει προπλάσματα και στήνει σκηνικά μέσα στο μικρό του ατελιέ, το δικό του … «κάστρο». Είναι ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, ένας ανεξάντλητος καλλιτέχνης που ζει μόνιμα στην Δ.Κ. Κάστρου του Δήμου Ορχομενού και μας χαρίζει ολοένα περισσότερες από τις δημιουργίες του, μια εκ των οποίων κοσμεί πλέον και την είσοδο της Π.Ε. Βοιωτίας!

 




Τον έχεις σίγουρα κάπου δει… εάν και δεν στέκεται συνέχεια μέσα στο χώρο, σαν να μην του αρέσει να συγκεντρώνει τα βλέμματα πάνω του, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι μοναχικός. 

Αντιθέτως, είναι πρόσωπο που από νεαρός ήθελα να δώσει στους γύρω του, πέρασε με μεγάλη επιτυχία από την διοίκηση του δραστήριου Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάστρου, έκλεισε αυτό το κεφάλαιο αλλά ποτέ δεν έπαψε να … δημιουργεί.

 Τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα σε άλλα, άρχισε να ξεδιπλώνει ακόμη περισσότερο πτυχές του ταλέντου του, πότε από τοπικές αφορμές, πότε από μεγαλύτερα γεγονότα, δίνοντας τον δικό του, ξεχωριστό, δημιουργικό τόνο σε ό,τι σχεδίαζε, παρήγαγε και παρουσίασε στο κοινό.

 


Ο κ. Καραγιάννης θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι ούτε art director (που είναι!), ούτε ζωγράφος (που κι` αυτό είναι)… αλλά ένας πολυσχιδής νέος καλλιτέχνης, που του αρέσει ελεύθερα να αξιοποιεί τις δυνατότητές του και να αναζητά το απόλυτο στις δημιουργίες του.  

Κι` όλα αυτά, κάτω από την ομπρέλα τις δικής τους εταιρικής ταυτότητας που φέρει τον (εμπνευσμένο!!!) τίτλο «NέφοςLand» (https://www.facebook.com/IoannisKaragiannisnefosland ). 

Αρκεί να περιηγηθεί κανείς και θα καταλάβει πως δεν είναι τυχαία η εξέλιξή του, καθώς «μιλάει» μέσα από τις δουλειές του.

 





Πρόσφατα, μάλιστα, ο Γιάννης Καραγιάννης ολοκλήρωσε για ένα φιλικό του ζευγάρι, ένα ακόμη μοναδικό έργο, ένα πίνακα με θέμα τις «Τρεις Χάριτες», γεγονός που έγινε και η αφορμή για την δική μας  … συνάντηση κατ` ιδίαν, έργο που βρήκε ήδη τη θέση του στο καλαίσθητο σπιτικό τους! 

 Το OCHOMENOS PRESS του εύχεται οι ορίζοντές του να είναι πάντα ανοικτοί και να μας πηγαίνει με τα έργα του ένα βήμα πιο πέρα, ένα βήμα ψηλότερα! 



Μπράβο Γιάννη!!! 

Καλή συνέχεια στα σχέδιά σου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: