Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Συνεχίζεται η απαξίωση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Βοιωτίας. Κορυφώνεται η ταλαιπωρία των εργαζομένων, των κατοίκων και των επιχειρήσεων της βιομηχανικής ζώνης Οινοφύτων και του Δήμου Τανάγρας.»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, έφερε στη Βουλή τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Θήβας για την αναγκαιότητα συνέχισης λειτουργίας του υφιστάμενου υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Οινοφύτων (πρώην ΙΚΑ). 

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής συντάσσεται με την αγωνία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θήβας που επισημαίνει ότι, το υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Οινοφύτων (πρώην ΙΚΑ), μετά από πολλές δεκαετίες, στις 29-5-2021 σταματά να λειτουργεί ως υποκατάστημα και γίνεται αποκεντρωμένο τμήμα του υποκαταστήματος Θήβας, υλοποιώντας το οργανόγραμμα που είχε εκπονηθεί από την  Διοίκηση του ΕΦΚΑ, πριν από περίπου 4,5 χρόνια, όπως περιγράφεται στο Π.Δ. 8/2019, αλλά είχε παγώσει μετά τις αντιδράσεις του Εργατικού Κέντρου Θήβας, των Σωματείων της δύναμής του και των τοπικών φορέων.

Τονίζεται επίσης ότι η συνέχιση της λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος είναι σημαντική και καίρια, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής ζώνης και στεγάζεται σε σύγχρονο, ιδιόκτητο κτίριο, εξυπηρετώντας χιλιάδες εργαζόμενους σε μια περιοχή όπου δραστηριοποιούνται πάνω από 2000 επιχειρήσεις, ενώ εκτός των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, εξυπηρετεί και τους πολίτες του Δήμου Τανάγρας. 

Επιπλέον, κρούει τον κώδωνα κινδύνου καθώς, με την μετατροπή του σε αποκεντρωμένο τμήμα του υποκαταστήματος Θήβας και αντί να στελεχώνεται για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα, απαξιώνεται, οδηγώντας τους πολίτες σε μια ατελείωτη ταλαιπωρία. 

Τέλος, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό και την Διοίκηση του ΕΦΚΑ, να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Οινοφύτων (πρώην ΙΚΑ) και να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, για την παροχή των προβλεπόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.  

 

                                              

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: