Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Με όλες τις τιμές αλλά και τα προβλεπόμενα μέτρα αύριο η εξόδιος Ακολουθία για τον αείμνηστο ιερέα και εκπαιδευτικό π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους - Στη γη της Παναγίας η ταφή του, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία

 


Με όλες τις τιμές που του πρέπουν, η τοπική Εκκλησία, οι Αρχές και σύσσωμη η τοπική μας κοινωνία ετοιμάζεται αύριο να αποχαιρετήσει για πάντα τον πλέον άξιο ιερέα και που υπηρέτησε αυτόν τον ιστορικό τόπο στο διάβα του χρόνου, τον αξιαγάπητο καθηγητή και επί σειρά ετών Δντη του 2ου Γυμνασίου Ορχομενού, τον πολύτεκνο οικογενειάρχη, τον  πνευματικό πατέρα όλων των Ορχομενίων, τον αείμνηστο π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους.

Μέσα πάντοτε στους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊου και μετά τη σχετική ιατρική άδεια για την τέλεση της εξοδίου Ακολουθίας, η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, η Π.Ε. Βοιωτίας, ο Δήμος Ορχομενού και σύσσωμη η τοπική κοινωνία ολοκληρώνει τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου όλα να είναι έτοιμα και ο αξέχαστος παπά Χαράλαμπος να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, όπως το επιθυμούσε.

 

Οι σημαίες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» κυματίζουν μεσίστιες από την ημέρα του θανάτου

Οι σημαίες στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» κυματίζουν μεσίστιες από την ημέρα του θανάτου και η ταφή του θα γίνει πίσω από το χιλιόχρονο θυσιαστήριο της Σκριπούς, στη γη της Παναγίας μας που υπηρέτησε πανάξια από το 1982 έως τις μέρες μας.

Η σορός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8.00 το πρωί έως τις 11.45 π.μ., με την αστυνομία να επιβάλλει την ανάλογη τάξη, ενώ θα τελεστεί Όρθος και Θεία Λειτουργία. Στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η εξόδιος Ακολουθία, σε στενό οικογενειακό κύκλο και συγκεκριμένο αριθμό προσκεκλημένων.

 Επικήδειοι θα εκφωνηθούν εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, του Δήμου Ορχομενού, της εκπαιδευτικής κοινότητας και της οικογένειάς του. 

Το ORCHOMENOS PRESS μεταφέρει όλες αυτές τις δύσκολες ώρες τα συλλυπητήρια μηνύματα που στέλνονται για τον απροσδόκητο θάνατο του π. Χαραλάμπους αλλά και τις συστάσεις όλων των εμπλεκομένων για την εξόδιο Ακολουθία:  

Να ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ οι υποδείξεις της αστυνομίας,

 να ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ,

να τιμήσουμε με σεβασμό τη μνήμη του αξέχαστου ιερέα μας, 

καθηγητή μας και πνευματικού μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια: