Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Αναφορά στην Βουλή το Ψήφισμα Συμπαράστασης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ)»


 Ο βουλευτής Βοιωτίας και τομεάρχης εργασίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, φέρνει στην  Βουλή το Ψήφισμα Συμπαράστασης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στην αρμόδια Υπουργό τα αιτήματα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς και συγκεκριμένα:

  • Την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) που ακυρώνει επί της ουσίας πάνω από 25.000 θέσεις εισακτέωνστα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλών σχολών και τμημάτων με οδυνηρές συνέπειες για την ακαδημαϊκή κοινότητα, την αγορά εργασίας και τις τοπικές κοινωνίες.
  • Την έκδοση προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων, κυρίως στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, υπό δημόσιο έλεγχο, με την εξέταση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων σε δημόσια σχολεία από μικτές επιτροπές δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, όπως συνέβαινε πριν το 2000.
  • Τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων που θα φέρει και την ποσόστωση των βαθμών των τάξεων Λυκείου για τις Πανελλαδικές, συγκροτώντας έτσι, μαζί με την Ε.Β.Ε. ένα αδιαπέραστο τείχος για τους μαθητές των δημόσιων σχολείων για την πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση και στην εργασία.

 

                                              

Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: