Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

Δράσεις των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λεβαδέων κατά την διάρκεια των ημερών του Πάσχα


 Οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λεβαδέων στο πλαίσιο στήριξης των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών δρουν εξακολουθητικά εντός μιας δύσκολης συγκυρίας με σκοπό την επούλωση πληγών της υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Εκτός των καθιερωμένων πράξεων στήριξης, λόγω των εορταστικών ημερών και του συμβολισμού του Πάσχα, προσφέρθηκαν ‘‘γεύματα αγάπης’’ και δώρα για τους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη.
Συγκεκριμένα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο διένειμε στα παιδιά των ωφελούμενων της Δομής κόκκινα αυγά, τσουρέκια και γλυκά από δωρεές, καθώς και χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες.
Η Δομή Παροχής Σίτισης συγκέντρωσε από επαγγελματίες και καταστήματα τροφίμων της πόλης μας και διένειμε στους δικαιούχους της πασχαλινά είδη.
Επιπλέον δόθηκαν τυροκομικά προϊόντα, κρέας και φρούτα, ενώ με πρωτοβουλία των εργαζόμενων της Δομής προγραμματίστηκε η εξασφάλιση του ημερήσιου γεύματος των ωφελούμενων για της δεύτερης ημέρας του Πάσχα, με την απόφαση για λειτουργία της Δομής την Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021.
Τέλος, οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κέντρο Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δομή Παροχής Σίτισης) στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, προσέφεραν βασικά είδη ατομικής προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά στους δημότες.
Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Ιωάννα Νταντούμη νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όσους υπερβαίνοντας τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες τους συνεισέφεραν και συνεχίζουν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια αντιμετώπισης των κοινωνικών ανισοτήτων που αναπτύσσονται εντός της τοπικής μας κοινωνίας, μέσω της αλληλεγγύης και της προσφοράς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: