Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Ευχαριστήριο από τη Δημοτική Παράταξη του κ. Δημήτρη Καραμάνη στο Δήμο Λεβαδεών - Ολοκληρώθηκε η βιντεοπροβολή με διακόσιες- συμβολικά- γκραβούρες, λιθογραφίες και πρόσωπογραφίες με θέμα τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του '21 και πιστεύοντας βαθειά ότι "Ο λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμενος να την ξαναζήσει" δημιουργήσαμε μαζί με το γιατρό κ. Ν. Κελέρμενο και τον συνάδελφο εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Βελούδιο μια βιντεοπροβολή με διακόσιες- συμβολικά- γκραβούρες, λιθογραφίες και πρόσωπογραφίες με θέμα τον Αγώνα της Παλιγγενεσίας.

Έργα του Krazeisen, του Mary, του Adam, του Delacroix, του Βρυζάκη, του Κόντογλου, του Θεόφιλου, του Μποστ, του James και άλλων σημαντικών καλλιτεχνών προβλήθηκαν όλο το προηγούμενο δεκαήμερο στο ιστορικό Κάστρο, στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς, στη Χαιρώνεια, τη Δαύλεια, το Κυριάκι, την Αγ. Τριάδα, τον Άγιο Γεώργιο.

Θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς για την βοήθεια στην επεξεργασία του υλικού, την Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Ι. Ταγκαλέγκα, την Αντιδήμαρχο κ. Β. Καράβα και τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Σαγιάννη για την υποστήριξη και την οικονομική κάλυψη και προβολή της προσπάθειας.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους Προέδρους των Κοινοτήτων κ. κ. Καρανάσο Αθ., Στουρνάρα Παν., Λαζάρου Ιω., Νικολάου Π. και Μίχο Αθ. για την ανταπόκριση και τη βοήθειά τους.

Το χρέος μας απέναντι σε αυτούς που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία του Έθνους μας είναι να γνωρίζουμε και να τιμάμε τον Αγώνα τους.

Η μικρή συμβολή μας σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια: