Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η 1η του Μάη συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο. Μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο το δύσκολο, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής.

Συμβολίζει όμως και τη χαρά της ζωής, σε μια εποχή που η απειλή της πανδημίας, πέρα από το φόβο για την ανθρώπινη υγεία, γεννάει φόβους για υποχώρηση αυτών των κατακτήσεων. Οφείλουμε όλοι να καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να επανέλθει η κανονικότητα στη χώρα μας και να «συναντηθούμε» πάλι, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.

Αποτελεί παράλληλα μια μάχη ενάντια στη λήθη του χρόνου, για τις αξίες των αγώνων και των διεκδικήσεων που εμπνέουν και καθοδηγούν όλους μας. Στη σημερινή κοινωνική και οικονομική συγκυρία είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε περισσότερες προοπτικές και λύσεις και να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, με γνώμονα την μείωση της ανεργίας και την παροχή περισσοτέρων ευκαιριών, κυρίως προς τους νέους μας και προς τους μακροχρονίως ανέργους.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα στη ΠΕ Βοιωτίας έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Με το σύνολο των πολιτικών μας διαμορφώνουμε ένα περιβάλλον ανάπτυξης που προτεραιότητα έχει την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας ενώ παράλληλα διεκδικούμε  πόρους και προγράμματα τα οποία θα τονώσουν δραστικά την απασχόληση.

Εμπνεόμαστε από τα οράματα και τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο. Με ουσιαστικές πράξεις, με κοινωνική αλληλεγγύη και προστασία των ευάλωτων ομάδων μας, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, αλλά κυρίως την κοινωνική πρόοδο.

Η κοινωνία μας έχει δώσει πολλούς δύσκολους αγώνες τα τελευταία χρόνια και τα έχει καταφέρει. Το ίδιο θα γίνει και τώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: