Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στόχος μας η αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ προς όφελος των Ελλήνων πολιτών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης συμμετείχε την Παρασκευή 14 Μαΐου ως ομιλητής στη θεματική ενότητα «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: η Επόμενη Μέρα» στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που διεξήχθη διαδικτυακώς.

 


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Βορίδης επεσήμανε τον κεντρικό ρόλο των Περιφερειών στην υλοποίηση του αναπτυξιακού σχεδίου της Κυβέρνησης, τις οποίες χαρακτήρισε ως το βασικότερο περιφερειακό αναπτυξιακό εργαλείο που διαθέτει το Κράτος, προκειμένου να επιτευχθεί με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο η ανάπτυξη της χώρας αλλά και η ανάκτηση των οικονομικών μεγεθών που απώλεσε κατά την περίοδο της πανδημίας. Ο Υπουργός έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά στην πρόοδο που έχει ήδη συντελεστεί αναφορικά με τη συνεισφορά των Περιφερειών προς τον πολίτη από τη χρονική στιγμή που θεσπίστηκε ο θεσμός του αιρετού Περιφερειάρχη.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε την ανάγκη βελτιστοποίησης της επάρκειας και της λειτουργίας των Αυτοδιοικητικών μηχανισμών, προκειμένου να είναι σε θέση να παράγουν το καλύτερο διοικητικό αποτέλεσμα για τον Έλληνα πολίτη, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μια συνολική παρέμβαση στο ζήτημα της εποπτείας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο αυτή να γίνει αποτελεσματική, ουσιαστική, λειτουργική και λιτή. Όπως επεσήμανε ο κ. Βορίδης, στόχος είναι η επίλυση της δυσλειτουργίας που παρατηρείται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και της σχέσης τους με τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές.

 

Τέλος, ο Υπουργός ανακοίνωσε την επερχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση η οποία στοχεύει στην άρση των στρεβλώσεων που δημιούργησαν στο παρελθόν ιδεολογικές προσεγγίσεις και έπληξαν τελικά τόσο την αποτελεσματική διακυβέρνηση των Περιφερειών και των ΟΤΑ όσο και το διοικητικό προϊόν που απολαμβάνει ο πολίτης.

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: