Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Κλειστό κολυμβητήριο, δημοτικό παρκινγκ και ανάπλαση της Πλατείας «Λάμπρου Κατσώνη» τα νέα έργα της Δημοτικής Αρχής του κ. Γιάννη Ταγκαλέγκα στο "Τρίτσης" - Πρόταση και προς την «Ελλάδα 2021» για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου του ναού της Αγίας Παρασκευής

 


Πριν ακόμη συμπληρωθούν δύο χρόνια δημοτικής θητείας, ο κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας και η ομάδα του, απέσπασαν χρηματοδότηση για δύο πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έρχονται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης της Λιβαδειάς, σε αντίστοιχα σημεία, και παράλληλα να κάνουν πραγματικότητα την επιθυμία γενιών και γενιών, που δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου με την ταυτόχρονη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Πρόκειται για εντάξεις έργων που ανακοινώθηκαν λίγο μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Λεβαδέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, παρουσία του Βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα.

 «Καλημέρα! Να και καλά νέα!!!  Εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο (2) προτάσεις του Δήμου Λεβαδέων»… μ` αυτή την εισαγωγή, ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας ανακοίνωσε στα social media, την πρόσφατη επιτυχία του, που αφορά την ένταξη πολύ ουσιαστικών παρεμβάσεων για την πόλη της Λιβαδειάς, ύστερα από τη συνάντησή του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα.

«Η πρώτη αφορά στη πρόσκληση ΑΤ06  με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση», και η δεύτερη στη πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο: «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021».

Συγκεκριμένα για τη πρόσκληση ΑΤ06  με τίτλο: «Αστική Αναζωογόνηση» εγκρίθηκε η Ά φάση με ποσό 986.028,00€ για την πραγματοποίηση των μελετών των εξής έργων:

1. Κατασκευή Κλειστού Κολυμβητηρίου Δήμου Λεβαδέων με την ταυτόχρονη ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου συνολικής έκτασης 17 στρεμμάτων, όπου θα περιλαμβάνει τη δημιουργία skatepark, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατοδρόμους και υπαίθριους χώρους άθλησης και βέβαια το ήδη συμβασιοποιημένο  κλειστό προπονητήριο.

2.Κατασκευή διώροφου δημοτικού υπόγειου πάρκινγκ.

3.Ανάπλαση της Πλατείας «Λάμπρου Κατσώνη».

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει η υλοποίηση της Β’ φάσης της πρόσκλησης η οποία περιλαμβάνει τη κατασκευή των παραπάνω έργων. Το συνολικό επιλέξιμο ποσό των έργων της πρόσκλησης για το Δήμο Λεβαδέων ανέρχεται σε 12.400.000€. Ανάμεσα στις προτάσεις που πήραν το "πράσινο φως" του ΥΠ.ΕΣ. είναι η κατασκευή διώροφου δημοτικού υπόγειου πάρκινγκ καθώς και η συνολική 
νάπλαση της Πλατείας «Λάμπρου Κατσώνη».Για τη πρόταση του Δήμου Λεβαδέων στη πρόσκληση ΑΤ14 με τίτλο: «Ελλάδα 1821 - Ελλάδα 2021» εγκρίθηκε η ανάπλαση του προαύλιου χώρου του ναού της Αγίας Παρασκευής αλλά και της κατασκευής πςεζοδρομίων με ηλεκτροφωτισμό της οδού Γιαννούτσου, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού   1.196.650€ . Αναμένουμε τη θετική αξιολόγηση και των υπόλοιπων προτάσεων που έχει καταθέσει ο Δήμος μας» αναφέρει ο Δήμαρχος Λεβαδεών κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας. Και καταλήγει: «Ευχαριστώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Πέτσα Στέλιο, τον βουλευτή Βοιωτίας κ.  Ανδρέας Κουτσούμπας , την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελλάδα 2021 κ. Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη αλλά και την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κ. Χαραμή Αλεξάνδρα για την συμβολή τους, αλλά και όλους τους συνεργάτες μου  που δούλεψαν  για την προετοιμασία των προτάσεων.

Έπεται συνέχεια!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: