Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Παρουσία του νυν και του πρώην υπουργού Παιδείας τα εγκαίνια του μουσικού σχολείου στον Άγιο Γεώργιο Λιβαδειάς

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9.12.2018 τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς στην Τ.Κ. Άγιου Γεωργίου. Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ Γεώργιο. Στην τελετή παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Γαβρογλου, ο πρώην υπουργός κ. Νίκος Φίλης, ο βουλευτής Βοιωτίας κ Νίκος Θηβαίος, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ Φανή Παπαθωμά, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ Χρήστος Δημητρίου, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Βοιωτίας κ Αλέξανδρος Καρκάνας, η πρόεδρος της Τ.Κ.  Άγιου Γεωργίου κα Γεωργία Μιχάλη και η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου κα Παρασκευή Κοροπούλη.









Επίσης τίμησαν τα εγκαίνια με την παρουσία τους ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μιχάλης Γιαννιός, ο επιπυραγός Κωνσταντίνος Κουτσούμπας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιβαδειάς, ο αντιπρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ Δήμος Τριάντης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Ομίλου Μυτιληναίου κ Γιάννης Καραβάς,  αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, διευθυντές Α’βάμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης και των μουσικών σχολείων Λαμίας και Άμφισσας, εκπρόσωποι φορέων – συλλόγων, γονείς, συγγενείς των μαθητών και πλήθος κόσμου.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Ευχαρίστησε τον Υπουργό Παιδείας κ Γαβρόγλου καθώς και τον τέως Υπουργό κ Φίλη για την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου και συνεχάρη όλους, όσοι βοήθησαν. Ευχήθηκε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και καλή πρόοδο στους μαθητές που έκαναν πολύ καλή εντύπωση στην συναυλία που ακολούθησε. Τόνισε ότι η ίδρυση ενός σχολείου στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, που εξυπηρετεί όλο το Νομό, είναι σημαντική διότι επιτυγχάνονται δύο στόχοι. Η επανάχρηση παλιών κτηρίων και  η αποκέντρωση με ταυτόχρονη  τόνωση των Τοπικών Κοινοτήτων.
Η Δήμαρχος πρότεινε στον Υπουργό, για να αρθεί και η αδικία εις βάρος της Λιβαδειάς με το κλείσιμο του Πανεπιστημιακού Τμήματος το 2013, την λειτουργία δύο καινοτόμων σχολών, μιας σχολής διετούς φοίτησης  για απόκτηση διπλώματος χειριστών μηχανημάτων καθώς  και ένα πανεπιστημιακό τμήμα για την αγροτοπληροφορική, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Η Αγροτοπληροφορική αφορά σε καινοτόμες γνώσεις της έξυπνης γεωργίας (smart farming) στην εποχή των έντονων φαινομένων της κλιματικής αλλαγής, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών της περιοχής μας.
Μετά τα εγκαίνια του Μουσικού Σχολείου η Δήμαρχος προσκάλεσε τον υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.  Γαβρόγλου και τον τέως υπουργό κ. Φίλη, να επισκεφθούν μια άλλη αποκεντρωμένη και εξαιρετική δομή, το Εργαστήριο Ειδικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) του Δήμου Λεβαδέων στην Χαιρώνεια. Ο διευθυντής κ. Γιάννης Ηλίας και οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν αναλυτικά στο έργο και στις δράσεις τους. Οι υπουργοί επαίνεσαν το έργο των εκπαιδευτικών και την προσφορά τους στην ειδική αγωγή. 
Στην εποχή της κρίσης και των περικοπών προτείνουμε, διεκδικούμε, λειτουργούμε με υποδειγματικό τρόπο τέτοιες δομές στον Δήμο μας, είπε η  Δήμαρχος Λεβαδέων και είμαστε υπερήφανοι και  χαρούμενοι  γι’ αυτό.



Στο χαιρετισμό του ο υπουργός ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία των μουσικών σχολείων στην πολιτιστική και εκπαιδευτική διαδικασία. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αναμόρφωση του πανεπιστημιακού χάρτη στη Στερεά και την ένταξη του Τμήματος ΤΕΙ της Θήβας σε Σχολή του Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών. Απαντώντας στο αίτημα της δημάρχου για τη δημιουργία Τμήματος του Γεωπονικού Παν/μίου στη Λιβαδειά τόνισε ότι σε συνεργασία με το βουλευτή έχει ανοίξει ένας διάλογος με τις νέες πρυτανικές αρχές του ΓΠΑ για την ένταξη νέων δραστηριοτήτων σε Αλίαρτο και Λιβαδειά. Παράλληλα πρότεινε τη δημιουργία 2ετών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης με την ευθύνη πανεπιστημιακών σχολών.
Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Ν. Θηβαίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των τελευταίων χρόνων στα εκπαιδευτικά πράγματα της Βοιωτίας, όπως: η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου, η λειτουργία του ΕΕΕΕΚ στη Χαιρώνεια, η ίδρυση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα, η λειτουργία τμημάτων ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά, το Τμήμα του Γεωπονικού Παν/μίου στη Θήβα, τα προγράμματα Μαθητείας στην επαγγελματική εκπαίδευση και τόνισε ότι αυτά είναι μια απάντηση στους θιασώτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και της συρρίκνωσης του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.

Στη συνέχεια, ο υπουργός επισκέφτηκε το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λιβαδειάς, στη Χαιρώνεια, όπου ενημερώθηκε από το Δ/ντή για το σημαντικό και πολύμορφο έργο που επιτελείται τα 4 χρόνια της λειτουργίας του. Ο υπουργός τόνισε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα ειδικά σχολεία και γι’ αυτό προχωράει άμεσα στην πρόσληψη 4.200 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: