Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη της υφυπουργού Εσωτερικών κας Μαρίνας Χρυσοβελώνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θηβαίων


Η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη αρμόδια για θέματα Ισότητας Φύλων, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης που έχει ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα ενόψει εισαγωγής για ψήφιση στην Βουλή του Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, επισκέφτηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων, την οποία υποδέχθηκε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος κος Σπύρος Νικολάου.



Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, η Υφυπουργός παρουσίασε τα βασικά σημεία του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, συζήτησε με τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου την πορεία λειτουργίας του από την έναρξή του έως σήμερα,ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.

Στην συνάντηση,που πραγματοποιήθηκε μετά από την συνέντευξη τύπου που παρέθεσε  η υφυπουργός στον χώρο του Συμβουλευτικού Κέντρου σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρευρέθησαν, εκτός από τον Δήμαρχο Θηβαίων, η Γραμματεία Γυναικών και Προστασίας της Οικογένειας των ΑΝΕΛ,μέλη τοπικών γυναικείων συλλόγων καιδημοτικοί σύμβουλοι.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Θηβαίων λειτουργεί από τις 13/05/2013 και  εδρεύει στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου (ανατολική είσοδος παραπλεύρως) καθημερινά Δευτέρα – Παρασκευή τις ώρες από 08.00 έως 16.00.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Δημιουργία Κέντρων Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013", ενώ από τον Δεκέμβριο του 2015 συνεχίστηκε η λειτουργία του με τον τίτλο : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Στερεά Ελλάδα 2014-2020".



Δεν υπάρχουν σχόλια: