Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Πρωτοχρονιά με κρύο, βροχές και χιόνια

Με τσουχτερό κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις μάς αποχαιρετά το 2018, ενώ με παρόμοιο καιρικό σκηνικό θα κάνει «ποδαρικό» το νέο έτος.
Ειδικότερα σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ισχυρές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες, αρχικά στα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας - Θράκης), τις Κυκλάδες, την Κρήτη και από το βράδυ στην ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 - 500 μέτρα). Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις στην κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις από το μεσημέρι βαθμιαία 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο τη νύχτα βορειοανατολικοί πιθανώς 9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. 
Αναλυτική πρόγνωση:
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πιο πυκνές.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 στο Ιόνιο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα νότια από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες. 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία στα νότια κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, βαθμιαία στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα) που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 5 με 6, από το βράδυ 7 με 8 και τη νύχτα στις Σποράδες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ . Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στη Θεσσαλία τις πρωινές και βραδινές ώρες.  Πηγή www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: