Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Πολυπληθής και ενθουσιώδης η πολιτική ομιλία της κας Φώφης Γεννηματά στην Αλίαρτο - Πολιτικά στελέχη τίμησαν μαζικά την συγκέντρωση στο κέντρο του Νομού μας


Χρόνια είχε – λένε ακόμη κι` αυτοί που δεν ήταν εκεί – να μαζευτεί τόσος κόσμος και μ` αυτές τις καιρικές συνθήκες για να παρακολουθήσει μια πολιτική ομιλία στο κέντρο του Νομού μας. Ασφαλώς αναφερόμαστε στη χθεσινοβραδυνή πολιτική και μαζική συνάντηση στην Αλίαρτο με ομιλήτρια την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά .




Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας σ` αυτή την πολυπληθή συγκέντρωση, έκανε λόγο για ευκαιριακό και τυχοδιωκτικό κυβερνητικό συνασπισμό που είναι ετοιμόρροπος και τρίζει μπροστά στην επερχόμενη ήττα. «Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να βγούμε επιτέλους από την κρίση, να περάσουμε σε μια εποχή ανάπτυξης, ασφάλειας, αξιοπρέπειας. Αυτό είναι το νόημα των εκλογών» είπε με έμφαση. Ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για την εκλογική μάχη δήλωσε ότι «είμαστε ο τρίτος πόλος, είμαστε ο μόνος δρόμος για πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή: Για να βγούμε οριστικά από την κρίση. Για αξιοπρέπεια στην ζωή μας». Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τη ΝΔ για στημένες κοκορομαχίες που δεν απαντούν στις αγωνίες και τα προβλήματα του πολίτη. «Ποντάρουν στην πόλωση και το διχασμό και με την κρυφή ελπίδα ότι θα λεηλατήσουν τη δημοκρατική παράταξη. Εμείς είμαστε το πραγματικό τους πρόβλημα. Γιατί εμποδίζουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς. Και διαλύουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει καθεστώς», τόνισε. Η κα Γεννηματά επεσήμανε ότι «θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία σε βάρος της προσφοράς του ΠΑΣΟΚ και για έναν ακόμα λόγο, να καλύψουν τις καταστροφικές περιόδους ‘89-'93, 2004-2009, 2015-2018». Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε έκπληξη που άκουσε «τον πρωθυπουργό στη Βουλή να λέει ότι είχε ακούσει ακραίους της ΝΔ να κατηγορούν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της «17 Νοέμβρη» και δεν κοιτούσε στο διπλανό έδρανο που βρισκόταν ο άνθρωπος, ο οποίος κατηγορούσε ακριβώς γι' αυτό τον Ανδρέα στα βιβλία του και τώρα είναι ο συγκυβερνήτης του. Ειλικρινά ανατρίχιασα ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να ξύνει τις πληγές του Εμφυλίου από το βήμα της Βουλής. Από το ίδιο βήμα που ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Γιώργος Γεννηματάς έκλεισαν με τη φωνή τους αυτές τις πληγές. Είναι ντροπή! Είναι ντροπή να παίζεις με το συναίσθημα των ανθρώπων μόνο και μόνο για να πάρεις μερικά ψηφαλάκια», υπογράμμισε.
Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και τις τουρκικές προκλήσεις ενώ κατέκρινε τη ρητορική του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου. «Η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων είναι δεδομένη για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι με αποφασιστικότητα και τη διπλωματία να διασφαλιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας και η ειρήνη στην περιοχή» τόνισε και σημείωσε: «Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητη η εκμετάλλευση της έντασης για μικροκομματικούς λόγους. Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί καθημερινά, έχουμε προβλήματα με τα Σκόπια και προστίθενται σοβαρότατα θέματα και με την αλβανική κυβέρνηση στα ζητήματα της περιουσίας των ομογενών». 





Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες – μεταξύ άλλων – ήταν οι υποψήφιοι Βουλευτές του Νομού κκ. Άρης Καρβούνης, Βασίλης Κόλλιας, Κατερίνα Κοσκοβόλη και Γιώργος Μουλκιώτης, ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Κούτσικος, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κα Κατερίνα Μπατζελή και υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του συνδυασμού της, οι τέως Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κκ. Αλ. Ακριβακης και Λ. Αποστολιδης, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου και αρκετοί  πρώην Δήμαρχοι, όπως ο τ. Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης και αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Νομού μας.


ΥΓ: Φωτογραφίες από τις σελίδες στα social media των κκ. Κ. Κοσκοβόλη και Κ. Μπατσελή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: