Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Παράταση έως τις 11 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Έως τις 11 Ιανουαρίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2019, όπως ανακοίνωσε και επισήμως το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η παράταση δόθηκε με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών, καθώς η αρχική προθεσμία ολοκληρωνόταν σήμερα, 31 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράταση αφορά και τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία (σ.σ. παράδοση πινακίδων).
Υπενθυμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας»:
  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2019.
  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2019. Επιπλέον, όσοι εξ αυτών κατέχουν αυτοκίνητα τα οποία κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στην Ελλάδα από την 1η-1-2010 και μετά δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελείας για το έτος 2019. Θα γλιτώσουν δηλαδή επιπλέον από την καταβολή ποσών που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.
  • Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων ανεξαρτήτως κυβισμού θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2019. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2020 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: