Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Χρηματοδότηση Δήμων για καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς - Εντός των επιλέξιμων ΟΤΑ και ο Δήμος Ορχομενού

Στον καθορισμό των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και του ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2018 (Αριθμ. 2745/177501 – ΦΕΚ Τεύχος Β 5821/24.12.2018) προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω δημοσίευσης ΦΕΚ. Πηγή www.aftodioikisi.gr 
Αναλυτικά:
Άρθρο 1
Καθορισμός ύψους χρηματοδότησης
Καθορίζεται το ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000,00€) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε.Φ. 29- 110, ΚΑΕ 2299 «Επιχορήγηση σε Περιφέρειες και Δήμους για λοιπούς σκοπούς», με μεταφορά αντίστοιχου ύψους πιστώσεων από τον ΚΑΕ 2111 «Οικονομικές ενισχύσεις γεωργικού χαρακτήρα», για τη χρηματοδότηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους έτους 2018
Άρθρο 2
Ύψος ποσοστού χρηματοδότησης επιλέξιμων δαπανών – Κατανομή πίστωσης
Το ύψος του ποσοστού χρηματοδότησης του συνολικού ποσού των εγκεκριμένων επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία δράσεων αναλύεται ως εξής:
α) Ποσοστό 29,2% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες των δράσεων της βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και των ενεργειών διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι έως 494.117,16€.
β) Ποσοστό 21% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, για τις επιλέξιμες δαπάνες της δράσης σίτισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ήτοι 104.482,58€.
Άρθρο 3
Δικαιολογητικά καταβολής χρηματοδότησης
1. Οι δικαιούχοι χρηματοδότησης Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων υποβάλλουν στη Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αίτημα καταβολής του ποσού της εγκριθείσας χρηματοδότησης που συνοδεύεται από τα κάτωθι δικαιολογητικά, σύμφωνα με την αριθμ. 2/39549/0026/11-6-2015 απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Οικονομικών (Β ́ 1138):
α) Αντίγραφο της παρούσας κοινής υπουργικής απόφασης, με την οποία καθορίζονται οι φορείς που χρηματοδοτούνται, όπως αυτή έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
β) Αντίγραφο της αναρτημένης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών (στο σημείο «οικονομικά στοιχεία» – «αναφορές φορέων Γενικής Κυβέρνησης) κατάστασης της Διεύθυνσης Αναφορών, Δημοσιονομικών Στοιχείων και Μεθοδολογίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την οποία προκύπτει ότι ο δικαιούχος φορέας περιλαμβάνεται στους φορείς που έχουν υποβάλλει σε αυτήν τα απαραίτητα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται, σύμφωνα με το ν. 2166/1993 (Α 137) και την Υπουργική απόφαση που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 22 του άρθρου 27 του νόμου αυτού. Το αντίγραφο της κατάστασης αυτής επέχει θέση σχετικής βεβαίωσης.
γ) Βεβαίωση του Υπουργείου Εσωτερικών για την ενσωμάτωση των οικονομικών στοιχείων στις βάσεις δεδομένων αυτού (ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών στο σημείο «Αποκ/μένη Διοίκηση – Αυτ/ση» – «κατάσταση ενσωμάτωσης οικονομικών στοιχείων στις βάσεις δεδομένων»), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 41 του ν. 4129/2013, όπως ισχύει.
2. Επιπλέον των δικαιολογητικών της παρ. 1, οι δικαιούχοι χρηματοδότησης Δήμοι και Σύνδεσμοι Δήμων υποβάλλουν στη ίδια ως άνω Διεύθυνση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:
α) Ασφαλιστική ενημερότητα, σύμφωνα με τις διατάξεις της αριθμ. Φ21/156/2001 απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων «Τροποποίηση και συμπλήρωση της Φ21/116/4-7-2000 (Β ́ 839) απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων» (Β ́ 287) και ειδικότερα της παρ. 2 του άρθρου 3 αυτής.  β) Τραπεζικό λογαριασμό σε μορφή ΙΒΑΝ, που συνοδεύεται από αντίγραφο (απλή φωτοτυπία) της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας στην οποία τηρείται ο λογαριασμός ή από βεβαίωση της Τράπεζας αυτής ότι ο ανωτέρω λογαριασμός τηρείται από τον αιτούντα δικαιούχο, όταν δεν εκδίδεται βιβλιάριο.
Άρθρο 4
Καταβολή χρηματοδότησης
Η καταβολή της χρηματοδότησης γίνεται με την έκδοση τακτικών χρηματικών ενταλμάτων στο όνομα των δικαιούχων στον ΚΑΕ 2299 «Επιχορήγηση σε Περιφέρειες και Δήμους για λοιπούς σκοπούς» του Υπ.Α.Α.Τ.
Τυχόν υπόλοιπα ποσά των επιμέρους χρηματοδοτήσεων που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους δικαιούχους φορείς, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Άρθρο 5
Χρηματοδοτούμενοι Φορείς / ύψος χρηματοδότησης
Οι χρηματοδοτούμενοι φορείς και το ύψος της χρηματοδότησης ανά φορέα και κατηγορία δράσεων επιλέξιμων  δαπανών περιλαμβάνονται στον κατωτέρω Πίνακα, ο οποίος προσαρτάται στην παρούσα, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής και έχει ως εξής:
Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: