Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Την εφαρμογή του ΦΕΚ που αφορά τη δίωξη αγριόχοιρων ζητά το ΔΣ του Δήμου Ορχομενού – Τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και φόβος για τροχαία ατυχήματα στην επαρχιακή οδό Κάστρου – Ορχομενού



Ζητήματα της καθημερινότητας, ερωτήσεις για την πορεία των μελετών του Δήμου και άλλων χρηματοδοτήσεων, όπως η πορεία του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού και ασφαλώς το ανοικτό θέμα των διελεύσεων – κυρίως για τους εργαζόμενους του Δήμου Ορχομενού  - από τα μετωπικά διόδια της Θήβας, συζητήθηκαν στην προ ημερησίας διαδικασία του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, θέματα που έφεραν στο σώμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γρηγόρης Γαλάνης,  κα Βούλα Καράλη, κ. Γιώργος Ζυγούρης,  κ. Άγγελος Μαράντος, κ.α.




Πατήστε και δείτε αναλυτικά τι απάντησε η Νέα Οδός στα αιτήματα της 7μελους επιτροπής του Δήμου Ορχομενού, που εξουσιοδοτήθηκε από το σώμα με την υπ` αριθμ. 7289/14-9-2018.



Τη συνεδρίαση, ωστόσο, απασχόλησε ένα τεράστιο θέμα που καιρό τώρα "καίει" στην κυριολεξία  την τοπική μας κοινωνία, καθώς έχει άμεσες συνέπειες στις καλλιέργειες της περιοχής όσο και στην οδική ασφάλεια όλων μας!!!
Ο λόγος για την ανεξέλεγκτη  επέκταση των αγριόχοιρων στην ευρύτερη περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας και κυρίως ανάμεσα στις περιοχές των καταφυγίων Κάνταλος και Μύτικας.



Το θέμα είχε αναδείξει πέρυσι ξανά ο τότε Αντιδήμαρχος κ. Αλέξανδρος Ζυγογιάννης με το ΔΣ να στέλνει επιστολή ενημέρωσης  προς την Περιφερειακή Ενότητας Βοιωτίας αλλά επανήλθε ύστερα από έγγραφη αίτηση του Αντιπροέδρου του ΔΣ και Δημοτικού Συμβούλου Κάστρου κ. Νώντα Τσιγαρίδα, ο οποίος ζήτησε να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα, παρουσία και εκπροσώπων από το Δασαρχείο Θηβών. Το ΔΣ τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ. Πιτσλής και Μανέσης, όπου ο πρώτος ανέλυσε – εκ μέρους του Δασάρχη – το θέμα και τις παραμέτρους του.
Μετά από διαλογική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων ακόμη και εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας Κάστρου – Στροβικίου κκ. Κώστα Τσιμολήτρου και Δημήτρη Τσακανίκα, το ΔΣ ζήτησε από την Π.Ε. Βοιωτίας την άμεση εφαρμογή του ΦΕΚ που αφορά τη δίωξη αγριόχοιρων και ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων https://dasarxeio.com/2018/08/10/59206/  και τον περιορισμό των καταφυγίων της περιοχής .
Παράλληλα, το ΔΣ αποφάσισε συνάντηση και  με την Αντιπεριφερειάρχη κα Φανή Παπαθωμά.

Το θέμα είναι τεράστιο, οι καταστροφές πολύ μεγάλες, τα αγριογούρουνα αυξάνονται και πληθύνονται και τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά στην επαρχιακή οδό Κάστρου – Ορχομενού. Θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: