Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τον Ιανουάριο η απόφαση για τον χρόνο των εκλογών

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr
Με ορίζοντα το τέλος Ιανουαρίου οπότε υπολογίζεται πως θα έρθει προς κύρωση η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και δύο βασικά εκλογικά σενάρια, ένα για τριπλές εκλογές τον Μάιο και ένα με εξάντληση της τετραετίας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προσπαθεί να κλείσει εκκρεμότητες και να φτιάξει το προεκλογικό της αφήγημα. 
Η στροφή στη σκανδαλολογία και το δίλημμα παλαιού – νέου πολιτικού συστήματος, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως το στοιχείο που μπορεί να αλλάξει τους σημερινούς συσχετισμούς, ενώ ετοιμάζονται κινήσεις στην οικονομία, πέραν της ακύρωσης της περικοπής των συντάξεων, όπου οριστικές αποφάσεις αναμένονται σε έκτακτο Eurogroup εντός του Νοεμβρίου.
Ωστόσο, η κατάσταση στην οικονομία δεν είναι ανθηρή όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει η κυβέρνηση. Για παράδειγμα, απέτυχαν οι τελευταίες προσπάθειες να καταφέρει να κάνει μία δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, όχι για 10ετές, αλλά για 5ετές ομόλογο ώστε να την αξιοποιήσει στο προεκλογικό μπαλκόνι και οι συζητήσεις με τους Θεσμούς για το τι θα κάνει με τα 600 – 700 εκατ. ευρώ που «περισσεύουν» από το υπερπλεόνασμα, δεν προχωρούν όπως η κυβέρνηση θα ήθελε. Διαβάστε αναλυτικά 

Δεν υπάρχουν σχόλια: