Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Με βοιωτικό χρώμα οι εργασίες της 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου

Ο Βοιωτός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής
Βιομηχανίας (ΕΑΒ) κ. Μπάμπης Παπασπύρος.


Με τη συμμετοχή ηγετών, υπουργών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων κρατών-μελών της Ε.Ε. και αραβικών χωρών, καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα η Ευρωαραβική Σύνοδος. Οι εργασίες της διήμερης 3ης Ευρωαραβικής Συνόδου, με τίτλο «Κοινοί Ορίζοντες», άρχισαν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο Λειβαδίτης, Ταξίαρχος Μηχανικού (εν αποστατεία) της Πολεμικής Αεροπορίας και Αντιπρόεδρος σήμερα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) κ. Μπάμπης Παπασπύρος.



Ο κ. Παπασπύρος συμμετείχε – μαζί με τους κκ. Μίχαλο, Φώλια, Αποστολόπουλο, κ.α. -  στην ενότητα " Greece and the Arab World : a Multi - level Cooperation " και η ομιλία του θα έχει θέμα: " Hellenic Aerospace Industry & Arab World .. A new dimension in the Aerospace Cooperation " .
Η σύνοδος έχει ευρύτατη γεωγραφική κάλυψη, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από περισσότερες από 30 χώρες και στο επίκεντρο των διήμερων εργασιών της συνόδου αναμένεται να βρεθούν οι κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ο αραβικός κόσμος, με έμφαση στην εμβάθυνση των σχέσεων και των οικονομικών δεσμών στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, μέσω της ενίσχυσης κυρίως του πολιτικού διαλόγου. Ακόμα αναμένεται να συζητηθεί το μεταναστευτικό και η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, η ευρωπαϊκή και οι αραβικές πολιτικές γειτονίας στη Μεσόγειο, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, περιβαλλοντικά ζητήματα και ενεργειακά θέματα.
Η φετινή Σύνοδος Κορυφής αποτελεί, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, μια μοναδική γέφυρα επικοινωνίας, που συνδέει ταχέως δύο μεταβαλλόμενους κόσμους και θεμελιώνει τις απαραίτητες πλατφόρμες συνεργασίας για ένα πιο αποδοτικό μέλλον. Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι διμερείς συναντήσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών που θα πραγματοποιηθούν στο περιθώριο της συνόδου, αλλά και η κοινή παρουσία στις εργασίες υψηλόβαθμων εκπροσώπων του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας. 
Η 3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: «Κοινοί Ορίζοντες» διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal - Aamal Group και τη Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: