Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Κάλεσμα από τον κ. Λουκά Αποστολίδη


Η χώρα που η μυθολογία συναντά την ιστορία και αυτή τον πολιτισμό ονομάζεται Βοιωτία.Η προσφορά της Βοιωτίας στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία είναι ιστορικά πολύ σημαντική.
Αναλάβαμε μία πρωτοβουλία με τον συνάδελφό μου, Αριστείδη Τσιπλάκο, να τιμήσουμε τους εκλιπόντες βουλευτές και να οργανώσουμε μία ημερίδα για τις απειλές της σύγχρονης Δημοκρατίας. Είναι ανάγκη ο πολιτικός κόσμος να βρει πεδίο συνεννόησης στη δημόσια ζωή.
·        Η Δημοκρατία μας αναγνωρίζει τις συγκρούσεις, τις αντιπαραθέσεις πολιτικές και κοινωνικές, αλλά όχι τις «πολεμικές συρράξεις», στο κυνήγι για την εξουσία.
·        Κινδυνεύουμε, χωρίς την ελάχιστη συνεννόηση για τις κοινές μας υποθέσεις, να επαναφέρουμε τον πολιτικό και κοινωνικό «διχασμό» και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα ανάμεσα στους πολίτες.
·        Η Δημοκρατία μας χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών στα κοινά γίνεται περισσότερο φτωχή και ανίσχυρη.
Απευθυνθήκαμεμε αυτό το πνεύμα στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κ. Μπακογιάννη, στην Αντιπεριφερειάρχη κα. Φ. Παπαθωμά, στην Δήμαρχο Λιβαδειάς κα. Γ. Πούλου, τον Δήμαρχο Θήβας κ. Σ. Νικολάου, να αναλάβουν το βάρος της οργάνωσης αυτών των εκδηλώσεων με ένα διπλό στόχο:
Πρώτον να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε τους αντιπροσώπους μας, βουλευτές – ευρωβουλευτές από τα προεπαναστατικά χρόνια μέχρι σήμερα.
Να μνημονεύσουμε στη Μητρόπολη Λιβαδειάς (στις 10:30 π.μ.) χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, ιδιαίτερα τους πρόσφατες εκλιπόντες (Γ. Καλογήρου, Γ. Κατσιμπάρδη, Ευαγ. Μπασιάκο και Γ. Σταμούλη), που προσέφεραν στα κοινά και συνέβαλαν στο στερέωμα της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας από το 1974 έως τις μέρες μας.
Δεύτερο, να ανοίξουμε έναν διάλογο για τις σύγχρονες απειλές και τις προκλήσεις της Δημοκρατίας μας με διακεκριμένους επιστήμονεςκαι  πολιτικούς(Κ. Χρυσόγονο, Θ. Φορτσάκη, Γ. Κατρούγκαλο, και Α. Λοβέρδο).Θα υπάρξουν παρεμβάσεις από τον Πρόεδρο του  Δ.Σ.Λ κ. Β. Δαλαμάγκα, την Πρόεδρο  Δ.Σ.Θ. κα. Σ. Μανάρα- Μαυράκη, καθώς και τον Προέδρο του Β.Ε.Β. κ. Π. Αγνιάδη και άλλους ομιλητές.
Στις 12:00 μ.μ.στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Φίλωνος 35- 39)οργανώνουμε ημερίδα με θέμα:
«Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».
Καλούμε τους συμπολίτες μας και τον κάθε πολίτη να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές.

Με εκτίμηση
Λουκάς Θ. Αποστολίδης



Δεν υπάρχουν σχόλια: