Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Η κάθε γενιά δεν πρέπει να επαναπαύεται ποτέ στις δάφνες του παρελθόντος γιατί « ιδού τα αποτελέσματα »!


Επίκαιρος παραμένει, όσο ποτέ, ο αγώνας για την θωράκιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους και σε όλους τους χώρους.
Αυτό το μήνυμα έστειλαν και φέτος οι εκπρόσωποι των εργατικών συνδικάτων, εργατικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα. Στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το Εργαοτοϋπαλληλικό Κέντρο Λιβαδειάς αγωνιστικούς χαιρετισμούς έστειλαν, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Τόγιας, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας κ. Νίκος Παπαγγελής, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δ. Τσιφής, ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και των Δασκάλων, καθώς και ο νέος Πρόεδρος κ. Γιάννης Σταθάς.

Οι εργαζόμενοι γιόρτασαν τη μέρα μνήμης της Εργατικής Πρωτομαγιάς, τους αγώνες και το αίμα που έχει χυθεί για καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε μια ηλιόλουστη μέρα, όπου οι ψυχές όλων των εργαζομένων και της κοινωνίας ήταν μαύρες, εκτός φυσικά από μερικούς που όλα αυτά τα χρόνια λεηλάτησαν τον πλούτο του τόπου και την ψυχή της κοινωνίας μας και την οδήγησαν σε χρεοκοπία.
΄Όπως και στο παρελθόν από τη Γαλλική Επανάσταση και μέχρι σήμερα η μάχη είναι συνεχής για τους ανθρώπους του μόχθου. Η κάθε γενιά δεν πρέπει να επαναπαύεται ποτέ στις δάφνες του παρελθόντος γιατί « ιδού τα αποτελέσματα »!
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνουμε συνέχεια μάχες για να διεκδικούμε
το ελάχιστο, που είναι μια αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών μας και των παιδιών μας.
Γιατί οι λίγοι, οι έχοντες και κατέχοντες δεν σταματούν ποτέ να διεκδικούν εις βάρος των πολλών και μη εχόντων, με στόχο πάντα να τους οδηγούν στην εξαθλίωση! Αυτό έχει δείξει η ιστορία!
Για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι. Δεν ακούσαμε να καλούνται , να πληρώνουν αυτοί που τόσα χρόνια αφαίμαξαν τον πλούτο του Ελληνικού λαού και λεηλάτησαν την κοινωνία. Ακούσαμε μόνο ότι θα πληρώσουν οι μη προνομιούχοι. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους έχοντες και κατέχοντες. Αντίθετα τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα κατακρεουργούνται.
Πρέπει επιτέλους να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε, να πληρώσουν οι υπεύθυνοι που μας οδήγησαν εδώ, να κατασχεθούν οι περιουσίες που «απέκτησαν» εις βάρος του λαού και να βρεθούν πίσω από τα κάγκελα και από εκεί να βλέπουν το «μαρτύριο» που θα περνάμε σαν λαός.
Ο δικός μας μονόδρομος και η δική μας Ελπίδα είναι η Αλληλεγγύη, η Ενότητά μας και ο συνεχής Αγώνας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας.
Στις 5 ΜΑΗ είναι η εκκίνηση του Αγώνα! Οι εργαζόμενοι με τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στα πιο κοινωνικά άδικα και σκληρά μέτρα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς θα συμμετάσχει στην Απεργιακή Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη
5 ΜΑΗ 2010 και ώρα 11 το πρωί στην Αθήνα , στο Πεδίο του ΄Αρεως.
Για την μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας στην Αθήνα, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς.
΄Οσοι συνάδελφοι θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα
τηλέφωνα : 22610 28344 και 22610 23912.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΑΘΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Ας ακούσουμε τη δήλωση του νέου Προέδρου κ. Γιάννη Σταθά στα τοπικά ΜΜΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: