Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες το ΠΑΣΟΚ ...


Συντάχθηκε απο τον Θανάση Μερτζάνη

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανοίγει τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων περιφερειαρχών και Δημάρχων αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει μία μόλις εβδομάδα και θα στηριχθεί στις προτάσεις ή αυτοπροτάσεις των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου σε συγκεκριμένη διεύθυνση που θα ανακοινωθεί στα τέλη Μαΐου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την Ιπποκράτους, πρώτοι θα κόψουν το νήμα τις επιλογής οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες. Βασικό κριτήριο για την επίσημη στήριξη του κόμματος θα αποτελέσει η αναγνωρισιμότητα των ενδιαφερομένων, όχι μόνο στον τόπο καταγωγής τους αλλά και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς τους, καθώς επίσης και η εμπειρία τους, μιας και θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικά θέματα όπως το ΕΣΠΑ, οι νέες επενδύσεις και τα έργα. Σε ότι αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους, στους Δήμους που δεν αλλάζουν τα διοικητικά όρια και ο Δήμαρχος προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ θεωρείται βέβαιο ότι κατοχυρώνει την εκ νέου υποψηφιότητά του στο νέο θεσμό.
Στις περιπτώσεις συνενούμενων Δήμων που οι Δήμαρχοί τους επίσης προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το κυβερνών κόμμα θα ανοίξει διαδικασίες αξιολόγησης, είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με αποφάσεις των οργάνων περιφερειακά και κεντρικά.
Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν οι νυν πράσινοι Δήμαρχοι θα έχουν τον πρώτο λόγο και το προβάδισμα σε κάθε φάση της διαβούλευσης. Ειδικές αποφάσεις αναμένονται για τους Δημάρχους που έχουν εκλεγεί με τη συνεργασία του Συνασπισμού.
Το "ξεσκαρτάρισμα" κάθε αίτησης αναλαμβάνει επιτροπή αξιολόγησης την ευθύνη της οποίας θα έχει ο Βουλευτής Θανάσης Τσούρας. Στην ίδια επιτροπή θα συμμετέχουν οι Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Λάμπρος Μίχος, Ρεγγίνα Βάρτσαλη, Δημήτρης Στεφάνου και Σωκράτης Ξυνίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: