Πέμπτη 4 Απριλίου 2024

O Πολιτιστικός Σύλλογος Παύλου "Υηττός" προχωρά σε εθελοντικό καθαρισμό και εκθάμνωση της Αρχαίας Υηττού

 


Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του νεοσύστατου Συλλόγου μας ήταν η ανάδειξη και η προστασία του αρχαιολογικού χώρου της Υηττού, ενός ιστορικού τόπου που ενώ κάποτε άνθιζε και εξέπεμπε λάμψη, σήμερα είναι μαραζωμένος και πνιγμένος στη βλάστηση.

Με στόχο, λοιπόν, την αύξηση της λειτουργικότητας και της επισκεψιμότητας της Ακρόπολης της Υηττού, και κατόπιν σχετικών αιτημάτων μας, λάβαμε άδεια από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και την προϊσταμένη κα Αλεξάνδρα Χαραμή, καθώς και από το δασαρχείο Λιβαδειάς, για καθαρισμό και εκθάμνωση συγκεκριμένων τμημάτων εντός και εκτός των τειχών της Ακρόπολης.
Σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή τόσο του αρχαιολογικού μας χώρου όσο και του τόπου μας γενικότερα, καλούμε όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε την Παρασκευή 12/04/24 και ώρα 8:30 στην αρχαία Ακρόπολη Υηττού (λόφος Αγ. Αθανασίου Δένδρης).
Η δράση θα πραγματοποιηθεί υπό την άμεση επίβλεψη του αρχαιολόγου κ. Παναγιωτόπουλου και βάσει των οδηγιών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας και του Δασαρχείου Λιβαδειάς.
Σας περιμένουμε όλους!
Πληροφορίες:
📱 6946527985 Μαρία Ξηρογιάννη
📱 6983739138 Κατερίνα Καραγιάννη
📱 6985789349 Βασιλική Μαραγκού
📧 pol.syl.pavlou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: