Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας : Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της Εργατικής Τάξης

 


Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της Εργατικής Τάξης που παλεύει, σε όλη την ιστορική της διαδρομή, για να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να απαλείψει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες. Σήμερα οι μισθοί παραμένουν πετσοκομμένοι, οι συλλογικές συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα παραμένουν ζητούμενα, τα σπίτια του λαού βγαίνουν στο σφυρί, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζονται, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά επιδόματα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Βοιωτίας, σταθερός στη διαχρονική του θέση και προσπάθεια για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου πάλης , ρήξης και ανατροπής των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και  όσων τις υπηρετούν και από την άλλη πλευρά ενός μετώπου υπεράσπισης των κοινωνικών αγαθών , της αλληλεγγύης , της ίδιας της δημοκρατίας ,  απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του , σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ,  στους ανέργους και τους συνταξιούχους , στους αγρότες, στη  νεολαία , στους ελεύθερους επαγγελματίες , σε κάθε πολίτη , να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς , επιδιώκοντας ο φετινός εορτασμός της να αποτελέσει για το  εργατικό κίνημα ένα νέο ξεκίνημα για την αφύπνιση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια που εφαρμόζονται , αλλά και στα νέα που είναι προ των πυλών , διεκδικώντας :

·        Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, 10%

·        Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των δώρων και στο Δημόσιο

·        Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία

·        Ξεπάγωμα του Μισθολογικού Κλιμακίου της διετίας 2016 – 17

·        Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ

·        Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν .

·        Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

·        Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21).

·        Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

 

Επιπλέον αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης, για τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας (ψυχολογική, νομική και κοινωνική στήριξη).
  • Νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.
  • Επανασύσταση της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ως αυτοτελή, διακριτή Δημόσια υπηρεσία.

 

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και για όλες. Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ιδιαίτερα σε τομείς της πρώτης γραμμής. Απαγόρευση των απολύσεων και μέτρα προστασίας των εργαζομένων στη μετακορονοϊό εποχή.

Μείωση του ωραρίου εργασίας άμεσα στις 35 ώρες εργασίας την εβδομάδα,  για όλους και για όλες χωρίς μείωση των αποδοχών για ν’ ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Κατάργηση της κυριακάτικης εργασίας, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας και ενίσχυση των μέτρων ελέγχου των εργοδοτών για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών νόμων. Δημόσια Καθολική Κοινωνική Ασφάλιση και όχι ιδιωτικοποίησή της. Μείωση των ορίων και των χρόνων εργασίας για πλήρη σύνταξη.

Πόρους για κοινωνικές δαπάνες κι όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς. Να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Ασφάλισης, του Νερού, του Ρεύματος και των Συγκοινωνιών, όχι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! 

Για το ΔΣ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

          ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                      ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: