Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Ξεκάθαρος στη θέση ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ κ. Γιώργος Μουλκιώτης: «Δύο έδρες αυτόνομων Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας» - Κατέθεσε τροπολογία στην Βουλή για το μείζον θέμα του Νομού μας


Ο βουλευτής Βοιωτίας και Υπεύθυνος του ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε Τροπολογία με θέμα της: «Δύο έδρες αυτόνομων Πρωτοδικείων στην Π.Ε Βοιωτίας», στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Παρακάτω παρατίθεται η Τροπολογία με ΑΠ: 167/20 30-04-2024, όπως κατατέθηκε:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης»

Άρθρο 1

Το άρθρο 6 παρ 1 εδ. ζ) του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης», αντικαθίσταται ως εξής:

«ζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας (πρώην Νομός Βοιωτίας):

ζα) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, ως έδρα Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς, με έδρα τη Λιβαδειά. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς εμπίπτουν ο Δήμος Λιβαδειάς, ο Δήμος Διστόμου – Αντίκυρας – Αράχωβας, ο Δήμος Ορχομενού, πλην της Δημοτικής Ενότητητας Ακραιφνίας και ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, πλην της Δημοτικής Ενότητας Θεσπιέων. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μία (1), β) Πρωτοδίκες: δώδεκα (12) γ)Δικαστικοί Πάρεδροι: μηδέν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς ανέρχονται σε τριάντα (30)».

ζβ) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θήβας, ως έδρα Πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Θήβα. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Θήβας εμπίπτουν οι Δήμοι Θηβαίων, Τανάγρας, η Δημοτική Ενότητας Ακραιφνίας του Δήμου Ορχομενού, η Δημοτική Ενότητα Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων και η Δημοτική Ενότητα Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής. Οι οργανικές θέσεις δικαστών και εισαγγελέων του Πρωτοδικείου Θήβας ορίζονται ως ακολούθως: α) Πρόεδροι Πρωτοδικών: μία (1), β) Πρωτοδίκες: δώδεκα (12), γ) Δικαστικοί Πάρεδροι: μήδεν (0), δ) Εισαγγελείς Πρωτοδικών: μία (1), ε) Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: δύο (2). Οι οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων του Πρωτοδικείου Θήβας, ανέρχονται σε τριάντα τέσσερις (34). 

Ο κ. Μουλκιώτης δήλωσε: «Μένοντας πιστός στη διακηρυγμένη θέση μου, που είναι και θέση του ΠΑΣΟΚ, από την πρώτη στιγμή που το Υπουργείο έδωσε στην δημοσιότητα το σχέδιο για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας και δεδομένου ότι το νομοσχέδιο εισήχθη και συζητείται στην Βουλή χωρίς καμία διαφοροποίηση, κατέθεσα κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την σχετική Τροπολογία και ευελπιστώ στη στήριξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: