Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας παίρνει θέση για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στη θέση Κεραμιδέζα του Δήμου Τανάγρας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Βοιωτίας εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή της για τον εμπαιγμό των πολιτών του Δήμου Τανάγρας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αλλά και από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στη θέση Κεραμιδέζα του Δήμου Τανάγρας.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντί να ανακαλέσει όλες τις αδειοδοτήσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο και να καλέσει σε άμεση διαβούλευση την Τοπική Κοινωνία αναφορικά με το κατάλληλο προς χωροθέτηση μέρος για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ, αρκέστηκε στην πρόσφατη συνεδρίασή της να εκδώσει ένα γενικόλογο ψήφισμα η ύπαρξη του οποίου ουσιαστικά δεν προσφέρει καμία βοήθεια στην προσπάθεια αποτροπής του συγκεκριμένου έργου. Στο ψήφισμα αυτό περιλήφθηκε για ακόμα μία φορά η δημιουργία Γραφείου Περιβάλλοντος της Περιφέρειας με έδρα το Δήμο Τανάγρας η ύπαρξη του οποίου θα έπρεπε βάση παλαιότερων εξαγγελιών να έχει γίνει από την προηγούμενη δεκαετία.

Η δε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά την πλήρη αποτυχία της στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων συνεχίζει με την ίδια ανικανότητα και τις προσπάθειές της στη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων. Χωρίς καμία διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία χαρακτήρισε ως Στρατηγική Επένδυση μια μονάδα αποθήκευσης και επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων σε μια εύφορη αγροτική περιοχή, μόλις 2,5χλμ. από το Γυμνάσιο και Λύκειο Σχηματαρίου, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την συλλογή των Βιομηχανικών Αποβλήτων ολόκληρης της χώρας και ενδεχομένως και από βιομηχανίες του εξωτερικού.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες όλα τα μεγαλόπνοα σχέδια και εξαγγελίες αναφορικά με την απορρύπανση του Ασωπού ποταμού. Μια απλή βόλτα μπορεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο για το μέγεθος του προβλήματος.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή θα είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν και καλούμε τόσο την Κυβέρνηση όσο και την Περιφέρεια να αναστείλουν όλες τις αδειοδοτήσεις και να προσέλθουν σε διαβούλευση με την Τοπική Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: