Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Μήνυμα της Βουλευτή κας Γιώτας Πούλου για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου


 Σε μήνυμα της για τη σημερινή θλιβερή επέτειο της συμπλήρωσης 57 ετών από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου αναφέρει:

Η Δημοκρατία στο «γύψο»!
 Η 21η Απριλίου, είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής, σε όσους και όσες αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία!
 Η καταπάτηση των δημοκρατικών θεσμών, της νομιμότητας, της ελευθερίας του τύπου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η βία παντού, έγιναν η «κανονικότητα» της επταετίας της χούντας των συνταγματαρχών που ακολούθησε.
 Είναι, όμως, και ημέρα δημοκρατικής εγρήγορσης, καθώς οι υποκλοπές, η έλλειψη διαφάνειας, οι περιορισμοί στις ατομικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, οι διαρροές προσωπικών δεδομένων, αποτελούν κατάφωρες παραβιάσεις της Δημοκρατίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και του κράτους δικαίου.
 Απέναντι στις νέες απειλές, τιμούμε τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν ενάντια στο φασισμό και αγωνιζόμαστε ενάντια στο διαρκή ακροδεξιό κίνδυνο, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης για όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: