Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Φθιώτιδος Συμεών: «Ο Αρχιεπίσκοπος μας είναι σκληρός και αμετακίνητος στο Ευαγγέλιο του Χριστού»

 


Στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «ActionΤΩΡΑ» του τηλεοπτικού σταθμού Action24 συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, προσκεκλημένος από τους εκλεκτούς δημοσιογράφους κ. Νίκο Υποφάντη και την κ. Ντόρα Κουτροκόη και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις τους. 

Ο κ. Συμεών μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ο Αρχιεπίσκοπος μας είναι σκληρός και αμετακίνητος στο Ευαγγέλιο του Χριστού», ενώ για το θέμα των σχέσεων μεταξύ κληρικών και πολιτικών ο κ. Συμεών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η στάση του Πνευματικού μας Πατέρα και Ηγέτη μας, του Αρχιεπισκόπου μας, κ. Ιερωνύμου, και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κληρικών, όλων των βαθμών, αποδεικνύει αυτό που ισχύει και στην Φθιώτιδα, που είναι η δικαιοδοσία μου, όπου έχουμε τέσσερις βουλευτές, έναν Περιφερειάρχη και επτά Δημάρχους, οι οποίοι είναι η οικογένειά μου, είναι τα παιδιά μου, είναι τα αδέλφια μου, είναι οι φίλοι μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να διαπράξουν ένα λάθος, ακόμη και πολύ σοβαρό».

Σε ερώτημα σχετικό με τις φερόμενες απόψεις κάποιων ιεραρχών ή κληρικών  ο κ. Συμεών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν σκληροί Ιεράρχες,  υπάρχουν μοναδικές προσωπικότητες. Εσείς δεν έχετε οικογένεια, δεν έχετε φίλους, δεν έχετε παρέα; Όλοι οι φίλοι σας είναι ίδιοι, όλη η παρέα σας είναι ίδια; Όταν πίνετε καφέ και συζητάτε για ένα θέμα, άλλος είναι πιο αιχμηρός, άλλος είναι πιο χαλαρός… Ας είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί και στην ποικιλία».

Επίσης, ο κ. Συμεών ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι η μετάνοια και η Εκκλησία μας χτυπάει την καμπάνα της προσκαλώντας όλους σε μετάνοια.

Τέλος, ο κ. Συμεών τόνισε την ευθύνη που φέρουν όλοι οι πολίτες, όταν βρίσκονται μπροστά στην κάλπη. Τους κάλεσε με την συμμετοχή τους, στην κάλπη, να δείξουν την δύναμή τους!! 

Τέλος ο κ. Συμεών καταδίκασε απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους τα μεμονωμένα περιστατικά επιθέσεων σε βάρος πολιτικών  προσώπων ως αντίθετα στο Ευαγγέλιο του Χριστού, στον Νόμο του Θεού, στον ανθρώπινο νόμο και στον Ποινικό Κώδικα, στην κοινή λογική και στην ανθρώπινη ευγένεια και ευπρέπεια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: