Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «Ειδοποιητήρια-σοκ σε συνταξιούχους εργαζομένους για επιστροφή στο Δημόσιο δεκάδων χιλιάδων ευρώ.»


 


Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνος ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Μουλκιώτης και η βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Δικαιοσύνης, Μιλένα Αποστολάκη με Κοινοβουλευτική Παρέμβαση- Ερώτηση απευθυνόμενη στην Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, ζητούν να επιλυθεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνταξιούχοι που συνεχίζουν να εργάζονται στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι καλούνται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο δημόσιο.

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω εργαζόμενοι – συνταξιούχοι  εισέπρατταν  ως μισθό τα ποσά που τους αναλογούσαν στη βάση του μισθολογικού κλιμακίου που είχαν λάβει, όταν βρίσκονταν λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους. Η ερμηνεία, ωστόσο, που δίνεται το έτος 2023 – δηλαδή 8 χρόνια μετά την ψήφιση του ν. 4354/2015!- σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι διαφορετική. Ερμηνεύεται, με άλλα λόγια, ότι θα έπρεπε τα ανωτέρω πρόσωπα  να αμείβονται με το εισαγωγικό κλιμάκιο, δηλαδή με πολύ χαμηλότερη αμοιβή. Αρκετά χρόνια μετά τη θέση σε ισχύ του ν. 4354/2015 και ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέχισαν να καταβάλλουν στους ενδιαφερόμενους μισθούς βάσει του μισθολογικού κλιμακίου κατά τη συνταξιοδότησή τους, οι εργαζόμενοι αυτοί καλούνται πλέον να επιστρέψουν ποσά που ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τα 30.000 ευρώ.

 

Τονίζεται ακόμη, ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στο Υπουργείο εδώ και μήνες και , σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ήταν υπό μελέτη προς αναζήτηση επίλυσης. Όλα έμειναν στις υτποσχέσεις.

 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από την αρμόδια υπουργό να δώσει σαφή απάντηση για το αν προτίθεται να αντιμετωπίσει το ανωτέρω πρόβλημα, και αν ναι, με ποιο τρόπο και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: