Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο - Αποκλεισμός της Εθνικής Οδού : Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για το Πρωτοδικείο Θηβών

 
   Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο της 24ωρης Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας, σε τοπικό επίπεδο συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις κατά των κυβερνητικών προθέσεων για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου Θηβών.  

    Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είχε αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Θήβας όπου συμμετείχαν σύσσωμοι οι Φορείς, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι της πόλης, εργαζόμενοι και μαθητές, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν ομιλίες πάνω στο φλέγον ζήτημα του Πρωτοδικείου. Ο αγώνας των πολιτών του Δήμου Θηβαίων μετρά περισσότερο από 6 μήνες καθώς μέσα στον συγκεκριμένο χρόνο έχουν αξιοποιηθεί ποικίλα και στοχευμένα μέσα διεκδίκησης και άσκησης πίεσης προς την Κυβέρνηση.

    Η διαμαρτυρία συνεχίστηκε αργότερα με τον συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού, στο ύψος της Θήβας και στα δύο ρεύματα κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της διατήρησης του Πρωτοδικείου στην Θήβα.

   Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου στην ομιλία του, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «η σημερινή διαμαρτυρία δεν είναι μια – εθιμοτυπικού χαρακτήρα – «συνάντηση» αλλά συμπυκνώνει δυναμικά το δίκαιο αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας», υποσχόμενος ότι η Θήβα θα παραμείνει ζωντανή να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε πρόθεση απεμπόλισης των κεκτημένων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: