Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου 2024

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ -ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024 

Την ώρα που η  ακρίβεια κατατρώει το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, την ώρα που τα νοικοκυριά της χώρας  στενάζουν από τα οικονομικά και φορολογικά βάρη και χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχιας , η κυβέρνηση σε ρόλο θεατή παρακολουθεί την έλλειψη προσωπικού σε όλες ανεξαιρέτως τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργεί πλέον ανυπέρβλητα εμπόδια στην εξυπηρέτηση των Δημοτών. Την ίδια στιγμή χρησιμοποιεί χιλιάδες συμβασιούχοι σε καθεστώς « εργασιακής ομηρίας», οι οποίοι παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , με ευθύνη των κυβερνόντων οδηγούνται μοιραία ξανά στην ανεργία, αφού ακόμα και όταν η Δικαιοσύνη αποφασίζει πως πρέπει να παραμείνουν στην δουλειά, οι ίδιοι «καταθέτουν» τον πενιχρό μισθό τους στους μεγαλοδικηγόρους, αφού η κυβέρνηση επιλεκτικά τους υποχρεώνει σε εξάντληση κάθε ένδικου μέσου έως ότου απολυθούν!!

Συναδέλφισσες – οι , η παρελκυστικές πολιτικές που μας έχουν οδηγήσει ως εδώ , πρέπει να σταματήσουν.  Στους εργαζόμενους πλέον δεν αρκούν οι υποσχέσεις. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων μας ,  είναι για μια ακόμα φορά η κινητοποίηση και η αγωνιστική-ενωτική παρέμβαση του κλάδου.

Απαιτούμε λύσεις ουσιαστικές και βιώσιμες. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία δεν θα περάσουν!!

Στο πλαίσιο αυτό και πάντα σταθερός στην αδιαπραγμάτευτη θέση του για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, ο σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Βοιωτίας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ΩΡΗ Πανελλαδική απεργία την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και συμμετέχει η  ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Συνάδελφοι - ισσες,

 Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ! Στις 28 Φεβρουαρίου 2024 απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! Στις 21 ΜΑΪΟΥ 2024 συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις και όχι αυξήσεις-κοροϊδία του 1,5 ευρώ την ημέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

 • Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.

 • Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας. • Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

 • Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

 • Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 • Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.

 • Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.

• Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

• Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΝΙΚΗΣ 5-7 • ΑΘΗΝΑ) – 11.00 Π.Μ

 

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                         ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: