Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Χωρίς την Παπαθωμά δεν κάνει!

 


Πήγε στους Δελφούς για την έναρξη του 9ου Οικονομικού Φόρουμ, υποδέχθηκε και φέτος την Α.Ε. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελαροπούλου, συμμετείχε στο εναρκτήριο πρόγραμμα… πετάχτηκε στο μεσοδιάστημα  στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο «9ο Φόρουμ για την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και σήμερα ξαναγύρισε στον «ομφαλό της στερεάς γης», για να συνεχίσει το πρόγραμμά του. 

Ο λόγος φυσικά για τον αεικίνητο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό, που στην κυριολεξία είναι παντού, έχοντας καταφέρει όχι απλά να «εδραιώσει» τις απόψεις του εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά να διαμορφώνει τις ιδανικότερες συνθήκες και κυρίως τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει προηγηθεί και σιγά σιγά αρχίζει να αποδίδει καρπούς. 



"Με εξαιρετικούς συνομιλητές, νέους και ιδιαίτερα καταρτισμένους και δυναμικούς, μιλήσαμε στο Delphi Economic Forum για τη διαγενεακή δημοκρατία.
Περιληπτικά, ερωτήσεις και απαντήσεις μου:
📍 Προκλήσεις για τη λειτουργία της Δημοκρατίας σε περιπτώσεις ακραίων καταστάσεων, όπως φυσικές καταστροφές:
👉 Η φυσική παρουσία, η ειλικρίνεια και η σκληρή δουλειά την επόμενη μέρα, πέρα από τα πρακτικά αποτελέσματα, έχουν αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, που πραγματικά εκείνες τις στιγμές δοκιμάζονται.
📍Πώς κερδίζει ένας νέος την ψήφο των νέων;
👉 Σίγουρα όχι επειδή είναι απλά νέος. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που υπηρετώ και λατρεύω, σημασία δεν έχει τόσο το ποιος είσαι, ως βιογραφικό, αλλά το πώς είσαι ως χαρακτήρας, το ύφος και το ήθος που εκπέμπεις. Και ακόμη περισσότερο, τί κάνεις, τα απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Και αυτό αφορά οριζόντια όλες τις γενιές.

📍Υπάρχει συνέχεια στην πολιτική, ή οι νέες γενιές δεν βγάζουν ικανά στελέχη;
👉 Η αποπολιτικοποίηση υπέρ της ρηχής επικοινωνίας και της αμιγώς τεχνοκρατικής διοίκησης είναι παθογένεια που αφορά όλες τις γενιές. Όμως, οι επόμενες γενιές είναι ολοένα και καλύτερες. Λαμπρό παράδειγμα οι συνομιλητές μου. Πρέπει οι νέοι να θέλουν να γίνουν καλύτεροί και οι παλαιότεροι να τους υποστηρίζουν. Και όχι, δεν ανησυχώ για την επόμενη μέρα, γιατί, όπως είπε και ένας θρυλικός εκπρόσωπος παλαιότερης γενιάς, ο Στράτος Διονυσίου… Όσο υπάρχουν δάσκαλοι, θα βγαίνουν μαθητάδες!😉"

έγραψε ο ίδιος για την σημερινή του συμμετοχή σε ένα πάνελ με ιδιαίτερη αξία. 


Και σ` αυτή την «επιστροφή» του σημερα στους Δελφούς, μαζί του ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κα Φανή Παπαθωμά, αφού ως γνωστόν ο Φάνης χωρίς την Φανή,  δεν κάνει!



Δεν υπάρχουν σχόλια: