Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Δήλωση του κ. Γιώργου Μουλκιώτη, Βουλευτή και υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας: ΟΠΕΚΕΠΕ Επικίνδυνα προβληματικός οργανισμός χρεώνει με πρόστιμα την Ελλάδα.

 Ο ΟΠΕΚΕΠΕ με Δελτίο Τύπου στις 30-03-2024 επιβεβαιώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή δημοσιονομικής διόρθωσης στη χώρα μας από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το πρόστιμο αφορά τις πληρωμές ενισχύσεων παραγωγών που υπερβαίνει τα 280 εκ. ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2020, 2021 και 2022.

 

Δεν μας προκαλεί εντύπωση η συγκεκριμένη εξέλιξη καθώς κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ έχουν αλλάξει τέσσερις Υπουργοί ΥΠΑΑΤ και πέντε πρόεδροι του ΟΠΕΚΕΠΕ, αποδεικνύοντας τη συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα προβλήματα και τα χρήματα των Ελλήνων Αγροτών

Οι κυβερνητικές παρεμβάσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι «αστοχίες» στην κατανομή των επιδοτήσεων, οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, η συστηματική υποστελέχωση του οργανισμού έχουν δυσάρεστο τίμημα.

Αναμένουμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να δημοσιεύσει την έκθεση των ελεγκτικών Ευρωπαϊκών Μηχανισμών. 

Όλα στο φως για τα έργα και τις ημέρες του ανίκανου και επικίνδυνου για τα συμφέροντα των αγροτών του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, η Κοινή Αγροτική Πολιτική παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο χάραξης Ευρωπαϊκής και Εθνικής Στρατηγικής ανάπτυξης του αγροτικού χώρου. Η εφαρμογή της θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: