Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Άνοιγμα στην Κροατία έκαναν Φ. Σπανός και Φ. Παπαθωμά – Κύκλος επαφών και συναντήσεων σε μια νέα αγορά για την Στερεά Ελλάδα

 


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Πολιτισμού Φανή Παπαθωμά ολοκλήρωσαν σήμερα, Τρίτη 09 Απριλίου 2024, κύκλο επαφών και συναντήσεων εργασίας στην Κροατία. Στην αποστολή συμμετείχαν η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Μαριάννα Λιάσκου και το στέλεχος του Γραφείου Περιφερειάρχη, Μέλπω Στεφανίδη.









 Αφορμή για την επίσκεψη, στάθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις, που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και στις οποίες η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν φέτος η τιμώμενη Περιφέρεια! 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η αποστολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: 

  • Ø  Συναντήθηκε με τον Έπαρχο του Međimurje Matija Posavec, τη Δήμαρχο του Čakovec Ljerka Cividini και υπηρεσιακούς τους συνεργάτες και είχαν συνομιλίες για θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού και ευρύτερων συνεργειών, ενώ ο Περιφερειάρχης συνυπέγραψε με τον Έπαρχο σχετικό μνημόνιο συνεργασίας. 
  • Ø  Είχε αντίστοιχη συνάντηση και συνεργασία με τον Έπαρχο της περιοχής Krapina – Zagorje, Željko Kolar. 
  • Ø  Συμμετείχε στην κεντρική επετειακή εκδήλωση της Πρεσβείας, όπου παρευρέθηκε πλήθος αντιπροσωπειών πρεσβειών του Ζάγκρεμπ, μέλη της ελληνικής κοινότητας, εκπρόσωποι θεσμών, φορέων και επιχειρήσεων. 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους Στερεοελλαδίτες Ήρωες της Εθνεγερσίας, όπως και σε φιλέλληνες που βρήκαν καταφύγιο στην Κροατία. Εξέφρασε την επιθυμία του και μίλησε για τις δυνατότητες να συνδεθούν ακόμη πιο στενά οι πολίτες της Κροατίας με την “καρδιά της Ελλάδας”!

Πραγματοποιήθηκαν επίσης, συναντήσεις εργασίας με το Κροατικό Πρακτορείο εξερχόμενου Τουρισμού «Integral», όπως και με εκπροσώπους της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Κροατίας (UHPA), προκειμένου να έλθουν σε επαφή με τους αντίστοιχους επαγγελματίες του Τουρισμού, από την Στερεά Ελλάδα. 

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Επιστρέψαμε ακόμη πιο αισιόδοξοι και περήφανοι από την Κροατία, όπου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η τιμώμενη Περιφέρεια στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: