Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ο κ. Γιάννης Δράκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσου συμμετείχε στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ - Τ.Ε. Λιβαδειάς μιλώντας για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου

 


ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ, ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

  “Να γεμίσουν οι κάλπες των  ευρωεκλογών με χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια, για δυνατό ΚΚΕ και στην Ευρωβουλή, για σταθερή, ακλόνητη, μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση”, κάλεσε ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 10 Απρίλη σε πολιτική συγκέντρωση με θέμα: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση. Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!  Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών», που διοργάνωσε η ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚΕ.

 

Η πρώτη για την πόλη της Λιβαδειάς μεγάλη πολιτική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του διοικητηρίου της ΠΕ Βοιωτίας, όπου ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν εργαζόμενοι κι εκπρόσωποι συνδικάτων, βιοπαλαιστές αγρότες κι επαγγελματίες, νέοι και συνταξιούχοι, που το προηγούμενο διάστημα βρέθηκαν πλάι πλάι με τους κομμουνιστές στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς.











Στους αγώνες αυτούς και τις προοπτικές συμπόρευσης με το ΚΚΕ που δημιούργησαν, στάθηκε ανοίγοντας την εκδήλωση η Λιάνα Καραβασίλη γραμματέας της ΤΕ Λιβαδειάς του ΚΚE.  Ακολούθησαν παρεμβάσεις από συνδικαλιστές, εργαζόμενους, βιοπαλαιστές αγρότες και επαγγελματίες που συμμετέχουν ενεργά στο κίνημα, δίνοντας ο καθένας από το δικό του μετερίζι τη μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού της περιοχής,  που στην πράξη κι όχι στα λόγια συμπορεύονται με το ΚΚΕ και δίνουν μαζί  του και τη μάχη των ευρωεκλογών. 

Στη συμβολή των μελών και φίλων του ΚΚΕ στους αγώνες τον εργαζομένων και του λαού της περιοχής, αλλά και στο να αποκτήσει ταξικό προσανατολισμό και βηματισμό το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς, στάθηκε ο Κώστας Κολιούσης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και του σωματείου οικοδόμων επαρχίας Λιβαδειάς και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας οικοδόμων Ελλάδας, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη και δυνάμωμα της αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. «Κοινός παρονομαστής για όλους μας, ήταν και είναι ότι είμαστε εργάτες, ότι όσο και να προσπαθούν να μας χωρίσουν σε δεξιούς-αριστερούς-κεντρώους, εμάς όλους μας ενώνει η ίδια η τάξη μας κι ότι εμείς παράγουμε τα πάντα ενώ οι λίγοι φουσκώνουν τις τσέπες τους» τόνισε. «Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη,  με ομοψυχία, ενότητα, οργάνωση και καθημερινό αγώνα ο καθένας απ` το μετερίζι του να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις στηρίζουν κι έχουν ονοματεπώνυμο, είναι όλοι όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν, πηγαίνοντας μας ολοένα προς την εξαθλίωση και να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Το σύνθημα ¨Μόνο ο λαός θα σώσει το λαό¨ είναι επίκαιρο όσο ποτέ» κατέληξε. 

Στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες προς όφελος των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, στάθηκε ο Γιάννης Δράκος, νέος αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διονύσου και μέλος του συντονιστικού οργάνου των αγροτών στο μπλόκο του Κάστρου στις πρόσφατες μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις. Σημείωσε επίσης ότι όλα τα κόμματα, εκτός του ΚΚΕ, που εκπροσωπούνται στην Ευρωβουλή ψήφισαν την ΚΑΠ και όλες οι κυβερνήσεις την εφάρμοσαν, ενώ τόνισε πως μόνο το ΚΚΕ στηρίζει έμπρακτα τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των βιοπαλαιστών αγροτών. «Το κεφάλι ψηλά, μην κοιτάμε τα πόδια, αγωνιζόμαστε στο χωράφι για καλή σοδειά, παλεύουμε στον δρόμο για φιλοαγροτική πολιτική» τόνισε χαρακτηριστικά.

 Στην επίθεση που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται η δημόσια εκπαίδευση με την εμπορευματοποίηση κάθε βαθμίδας της γνώσης και την απαξίωση της επαγγελματικής και οικονομικής υπόστασης των εκπαιδευτικών που επέβαλαν τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενες κυβερνήσεις ακολουθώντας τις κατευθύνσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε, η Φωτεινή Μητσικώστα εκπαιδευτικός, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές για να δυναμώσουν οι αγώνες των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών. 

Στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων από τις πολιτικές που ακολουθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις κάτω από τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στάθηκε στην παρέμβαση του ο Γιώργος Στάντζος, αυτοαπασχολούμενος στην εστίαση. Τόνισε μεταξύ άλλων το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης, προσδιορίζοντας ότι την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, βιοπαλαιστές επαγγελματίες οδηγούνται στον αφανισμό, ενώ υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ αντιπαλεύει αυτές τις πολιτικές.

 Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την μεγάλη πανεργατική απεργία της 17ης Απρίλη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια τη Λάρυμνα όπου χτυπά η καρδιά των αγώνων της εργατικής τάξης, με τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Φωτεινή Βελεσιώτου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: