Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Λιβαδειάς - Προβολή του Ντοκιμαντέρ "Σπασμένος Ήχος" του Αντώνη ΚόντουΤΕΤΑΡΤΗ  3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024  8.30 ΜΜ.

CINEPLEX  ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΠΑΣΜΕΝΟΣ ΗΧΟΣ

(ΕΝΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ)

ΤΟΥ ΦΟΙΒΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ 

ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΝΤΟΣ, ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Σκηνοθεσία: Φοίβος Κοντογιάννης

Ιδέα – Έρευνα: Ανέστης Μπαρμπάτσης

Σενάριο: Ανέστης Μπαρμπάτσης - Φοίβος Κοντογιάννης

Παραγωγή: Foss Productions

Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Faliro House, EKOME

Παραγωγός: Στέλιος Κοτιώνης

Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Μανού Τιλίνσκι

Μοντάζ: Γιώργος Γεωργόπουλος

Ήχος: Σταύρος Αβραμίδης, Λέανδρος Ντούνης

Διάρκεια: 80’

 

Από τα παράνομα καταγώγια, τους χασικλήδες, τη λογοκρισία και τους ρεμπέτες, το μπουζούκι κατάφερε μέσα σε λίγες δεκαετίες να γίνει το πιο αγαπητό, αλλά και διαδεδομένο όργανο στη χώρα. Σήμερα, με την κοινωνία μας να προσπαθεί ακόμη να επουλώσει τις πληγές της από διαδοχικές οικονομικές, και όχι μόνο, κρίσεις, η αναθεώρηση του τι είναι πραγματικά ουσιαστικό και τι όχι φαντάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, ενώ η αλληλεγγύη και η διαφύλαξη της ταυτότητας  μέσα από τη μουσική καθίσταται ουσιώδης. 

Παρακολουθώντας τη μουσική εξέλιξη του μπουζουκιού, o “Σπασμένος Ήχος” επιχειρεί μια ιστορική, μουσική επισκόπηση, καθώς και μια πολιτιστική και κοινωνική αποτύπωση της εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από συνεντεύξεις μεγάλων προσωπικοτήτων της σύγχρονης ιστορίας του οργάνου, σε συνδυασμό με σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ο Φοίβος Κοντογιάννης -με καταγωγή από τη Δαύλεια- γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983 όπου έζησε και πραγματοποίησε τις πρώτες σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών και design BακαλόΤο 2003 μεταφέρθηκε στη Ρώμη όπου σπούδασε κινηματογράφο στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης και αποφοίτησε από τη σχολή Nuova Universita del Cinema Televisione (Cinecitta Studios). Εργάστηκε σε αρκετές ιταλικές παραγωγές μέχρι το 2009 και από τότε έζησε και εργάστηκε στην Ελλάδα ως βοηθός σκηνοθέτης σε πάνω από 15 μεγάλου μήκους ταινίες. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει τέσσερεις ταινίες μικρού μήκους και ένα μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευθεί και προβληθεί σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικούΠλέον ζει και εργάζεται ως σκηνοθέτης σε διαφημιστικές ταινίες με έδρα την ΑθήναΠαράλληλα κάνει το post production του δεύτερου μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του και βρίσκεται σε pre production της πρώτης του μεγάλου μήκους ταινίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: