Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Στιγμές αλλά και στιγμιότυπα από την κοπή της βασιλόπιτας του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας γιατί ... η ζωή είναι ωραία!


Αν η ζωή είναι στιγμές, τότε όντως αυτές που ζήσαμε το βράδυ της Κυριακής στην κοπή της βασιλόπιτας 2024 του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, θα τις θυμόμαστε για καιρό! Στιγμές αλλά και στιγμιότυπα, για την ακρίβεια, συναισθημάτων, εικόνων, μελωδιών αλλά και μια γερή παραπολιτική πινελιά … λόγω των ημερών και της επικαιρότητάς τους, κράτησαν το ενδιαφέρον του κόσμο που είχε, για άλλη μια φορά, κατακλύσει την αίθουσα της Π.Ε. Βοιωτίας στην ετήσια συνάντηση του δραστήριου Σωματείου της πόλης.

 

Η «ψυχή» όλης της εκδήλωσης παρέμεινε, ωστόσο, η ίδια η κα Στέλλα Ταπανλή, εμπνεύστρια της εορταστικής βραδιάς, που πάντοτε αυτή την εποχή του χρόνου έχει στόχο να συνδέσει την ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με την ευχάριστη πλευρά της ζωής, την ομορφιά της, γι` αυτό και φέτος η βραδιά τους είχε και τον τίτλο  «La vita e bella» ! 

Μαζί με τις συνεργάτιδές της στο ΔΣ, μάλιστα, φέτος έκαναν και μια ακόμα διαφορά, τιμώντας δύο από τα παλαιότερα μέλη του ΔΣ του Παραρτήματος, δύο κυρίες που αποτελούν  ακούραστες εθελόντριες μέχρι και σήμερα! 

Επίσης, μας θύμισαν το σπουδαίο ταξίδι του κινητού μαστογράφου άνα την Ελλάδα, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυσή του. 

 




Η ζωή, όμως, είναι και απρόβλεπτη!

 Η καθιερωμένη ευλογία της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κκ. Γεώργιο συνοδεύτηκε από τον δημόσιο σχολιασμό του με σαφή αναφορά στους βουλευτές και  στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.  

Το γάντι έπεσε και λίγο μετά στο δικό του χαιρετισμό, ο κυβερνητικός Βουλευτής κ. Λευτέρης Κτιστάκης  το ... σήκωσε και με «όλο το σεβασμό» στον Ιεράρχη μας, του έδωσε ορθά κοφτά την απάντησή του, επικαλούμενος τα λόγια του Ιησού που όταν τον ρώτησαν αν θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους στον Καίσαρα, εκείνος ζήτησε να δει ένα δηνάριο και βλέποντας την εικόνα που απεικονιζόταν προέτρεψε: «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»!

 


Ο  χαρισματικός λόγος της Προέδρου, και σ` αυτό το σημείο, κατάφερε να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα στην αίθουσα, που προς στιγμήν είχε αγγίξει, στην κυριολεξία, την εξωτερική θερμοκρασία. 

Ο λόγος δόθηκε και στον έτερο Βουλευτή κ. Γιώργο Μουλκιώτη (σσ. η κα Πούλου είχε επίσης προσκληθεί αλλά είχε πολιτική υποχρέωση στις Σπέτσες προσκεκλημένη του Προέδρου κ. Στέφανου Κασελλάκη), ο οποίος, ως «παλιά καραβάνα», προτίμησε να παραμείνει στο εορταστικό τέμπο της εκδήλωσης και να σκορπίσει τις ευχές του!

Το πρωτόκολλο και πάλι ανατράπηκε με τον νέο Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Δημήτρη Καραμάνη να ανεβαίνει αμέσως μετά στο βήμα, αλλά η ουσία δεν ήταν εκεί, παρά στα λεγόμενά του, στα οποία έδωσε έμφαση στην αξία του εθελοντισμού και στην προσφορά όλων των συλλόγων στο πολιτιστικό απόθεμα της πόλης.   




Με τον γνωστό ρεαλισμό του, χαιρέτισε την εκδήλωση ο νέος χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Ντασιώτης, με νέα «σχέδια συνεργασίας» έκανε δυναμικό  «come back»  η νέα Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κα Φανή Παπαθωμά και με λίγη… «τρέλα» - που πάει με το «Στέλλα», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τον ίδιο -  ο Πρόεδρος του ΕΠΒ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, σταθερός υποστηριξής του έργου του Παραρτήματος από το ξεκίνημά του. 



Ο σεβαστός καθηγητής κ. Δημήτρης Καραγιάνης, Ψυχίατρος Συστημικής Ψυχοθεραπείας, ήταν για φέτος ο κεντρικός ομιλητής με θέμα «Η ζωή είναι μόνο στιγμές: Οι δυσκολίες και τα προβλήματα αναζητούν απαντήσεις». Άρεσε και καταχειροκροτήθηκε!


 Λίγο λιγότερο, βέβαια, από τον συμπαθέστατο ερμηνευτή κ. Θεοδωρή Βουτσικάκη, που ανέβηκε αμέσως μετά στη σκηνή, συνοδευόμενος από τον επιτυχημένο συνθέτη και δημιουργό κ. Δημήτρη Μαραμή.   





Οι δύο τους, με την χημεία τους και το ταλέντο τους, μας χάρισαν ένα ρεσιτάλ τραγουδιών αφιερωμένα στην… ζωή που είναι ωραία! 

Με πάνω και τα κάτω, με τα εύκολα και με τα δύσκολα! 

Με τα αναμενόμενα αλλά και με τα παραλειπόμενα! Και του χρόνου! 







Δεν υπάρχουν σχόλια: