Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τίτλοι τέλους στην αγωνία των τοπικών κοινωνιών για τις αλλαγές στον δικαστικό χάρτη – Την απάντηση της κυβέρνησης μετέφερε απόψε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης στην πίτα της ΔΕΕΠ Βοιωτίας


Μπροστά στο απόλυτο ακροατήριο του κόμματός του, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ Βοιωτίας, και με τους εκπροσώπους των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων Λιβαδειάς να τον αναμένουν με «το δάκτυλο στην σκανδάλη», ο Υπουργός Επικρατείας κ. Μάκης Βορίδης αντί να πάρει … πρωτοχρονιάτικο δώρο από τη Λιβαδειά, «μετέφερε» την πολυπόθητη λύση που διακαώς επιθυμούσε η τοπική κοινωνία και έλυσε το γρίφο για την τύχη των δύο Πρωτοδικείων του Νομού Βοιωτίας.

 Με μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, έδωσε τέλος στο θρίλερ των τελευταίων 24ώρων και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο νέο σχεδιασμό του δικαστικού χάρτη της χώρας προτίθεται να καθορίσει Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά και έδρα του μεταβατικού Εφετείου στη Θήβα. 

Η είδηση είχε ως αποτέλεσμα να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να επιστρέψουν τα χαμόγελα!

 Σε επίπεδο, δε, εντυπώσεων μετρούν τα εύσημα:

·       Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την στοχευμένη επιχειρηματολογία προς πάσα κατεύθυνση, που επικεντρώθηκε στην ιδιαιτερότητα της Π.Ε. Βοιωτίας.

·       Ο Δήμαρχος Λεβαδέων και το Δημοτικό Συμβούλιο Λεβαδεών και προσωπικά ο κ. Δημήτρης Καραμάνης που προκάλεσε το διάλογο για Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά και στη συνέχεια έδειξε επιμονή και υπομονή. 

·       Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς που στοιχειοθέτησαν τις θέσεις τους για Μητροπολιτικό Πρωτοδικείο στη Λιβαδειά με ατράνταχτα επιχειρήματα, και προσωπικά ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Δαλαμάγκας που ξεροστάλιασε στην κυριολεξία, για να ακουστεί η φωνή τους.



 Στην ουσία, το αποτέλεσμα μπορεί ερμηνευτεί ως εξής:

·       Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος

·       Λαός διχασμένος, συνήθως χαμένος 


Αύριο είναι μια νέα ημέρα... 

 

 Ακούστε τι είπε ακριβώς ο κ. Βορίδης... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: