Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ" : Μουσικοθεατρική παράσταση της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση στο Δήμο Παπάγου - Χολαργού - Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 19:30

 


"Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΕΠΟΧΩΝ"

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ της συγγραφέως

 ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ 

 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ,  7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 και ώρα 19:30 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΜIKHΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ"

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ο Δήμος  Παπάγου Χολαργού, την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και ώρα 19:30, στο Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Δημαρχείο Παπάγου - Χολαργού),  παρουσιάζει  τη μουσικοθεατρική παράσταση της καταξιωμένης συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση που φέρει τον τίτλο: "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών". 

Σ’ ένα συγκλονιστικά δραματοποιημένο μονόλογο, η συγγραφέας Άννα Μπιθικώτση μας ξεναγεί στις "τέσσερεις εποχές" της γυναίκας με τις "καταιγίδες" στα μάτια και τις "λιακάδες" στην ψυχή.  Της γυναίκας που θυμάται και αναπολεί, που ψάχνει το τρόπο να "κολυμπά" στα βαθιά χωρίς να πνίγεται, που παίρνει το "τιμόνι" της ζωής στα χέρια της κόντρα στους καιρούς και τις απρόοπτες συνθήκες. Που ζητά πίσω τη ζωή που της έκλεψαν, τη ζωή που δεν τόλμησε να ζήσει ως μικρό κορίτσι, έφηβη, ερωτευμένη, σύζυγος, μάνα, προδομένη, διαζευγμένη, μοναχική, γυναίκα της απαξίωσης και του βιασμού, γυναίκα της μέσης και της τρίτης ηλικίας.

Η Άννα περνά μηνύματα που σαν ιώδιο γιατρεύουν τις πληγές, ενώ παρεμβάλλονται περίτεχνα και ευρηματικά video's και τραγούδια ανάλογου περιεχόμενου τα οποία αποδίδουν δυο φωνές συνοδεία πιάνου σ’ ένα παζλ που συνθέτει ύμνο στη γυναίκα.

Στο πλαίσιο της παράστασης, κάθε γυναίκα θα συναντήσει κείνη τη φιγούρα που στέκεται καταμεσής του κόσμου ως ιερότητα, ανάμεσα στις "εποχές" που συνέθεσαν μα και συνθέτουν εν πολλοίς και τη δική της ζωή.

 


Δύο λόγια  από τη συγγραφέα για το έργο της

"Μέσα από το έργο που υπογράφω και αφηγούμαι επί σκηνής, "τεμαχίζω" τον εαυτό μου ως "Η γυναίκα των τεσσάρων εποχών" με τη διάθεση να παρουσιάσω την αίσθηση της ομορφιάς, την αύρα του αρώματος, τον πόνο απ΄ το "αγκάθι", το εύθραυστο απ΄ το εφήμερο μιας ζωής γεμάτης ανατροπές στο πρόσωπο της φανταστικής πρωταγωνίστριας που η ίδια ενσαρκώνω, από τη παιδική ως την τρίτη της ηλικία.  
Στο τρίπτυχο αυτό δρώμενο (λόγος- μουσική- εικόνα) οι θεατές θα "συναντήσουν" τον καλά κρυμμένο εαυτό τους σε στιγμές "ανομολόγητες"...
Η μουσική επένδυση από επιλεγμένες μελωδίες κλασικών έργων, τα τραγούδια άρρηκτα συνδεδεμένα με τη θεματολογία της παράστασης ερμηνευμένα από τον καθηλωτικό ερμηνευτή Σωτήρη Δογάνη και τη συγκλονιστική soprano Κατερίνα Μεγάλου, καθώς τα υψηλού επιπέδου video's τα οποία περίτεχνα και ευρηματικά προβάλλονται κατά τη διάρκεια του έργου, δημιουργούν άμεσα ένα αυθυποβάλλον σκηνικό.

Ο χρωματικός αφηγηματικός λόγος του καλλιτέχνη Σωτήρη Δογάνη, συνθέτει παράλληλα μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας μέσα  από τις απαντήσεις που απευθύνει στη "Γυναίκα των τεσσάρων εποχών", στα βαθιά και "κοφτερά" ερωτήματα που του θέτει, ενώ η σπουδαία  πιανίστρια Καίτη Μεγάλου "κεντά" με "άγιες" νότες το πιάνο της.
Η πολυσχιδής ηρωίδα μου, με στιβαρότητα και δυναμισμό, με ερωτισμό και πυκνότητα συναισθημάτων "καλεί" όλους τους εαυτούς της σε μια συνάντηση που θυμίζει "μυστικό δείπνο" και σας περιμένει με συναισθηματική βαρύτητα και με διεισδυτική ενατένιση να τη γνωρίσετε.

Άννα Μπιθικώτση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ταυτότητα παράστασης

 

Δραματοποιημένη αφήγηση  - σενάριο  - σκηνοθεσία: Άννα Μπιθικώτση

Τραγουδούν: ο διακεκριμένος ερμηνευτής, Σωτήρης Δογάνης,& η εξαίρετη soprano και solist πιάνου, Κατερίνα Μεγάλου

Φιλική συμμετοχή: Μιμή Ρουφογάλη, solist πιάνου & Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Επιμέλεια video's: Κώστας Νικολόπουλος, σκηνοθέτης- συνθέτης

Συντονίζει η Σταυρούλα Βενιέρη, συγγραφέας, αρθρογράφος, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων "ΚΟΥΡΟΣ"

Γραφείο παραγωγής: "IN PRODUCTIONS"

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" (Δημαρχείο  Παπάγου - Χολαργού

Διεύθυνση: Περικλέους 55

Τηλέφωνο: 21 3200 2891

Δεν υπάρχουν σχόλια: