Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

11ος περίπατος «Στα χνάρια των Μινυών»: Βάλτε το στο πρόγραμμά σας και ελάτε στην πόλη μας να απολαύσετε ένα ιστορικό φθινοπωρινό περίπατο που οργανώνει η ιστοσελίδα asopichos.gr του Ορχομένιου δημοσιογράφου κ. Μπάμπη Ζαννιά



Βάλτε το στο πρόγραμμά σας και ελάτε στην πόλη μας να απολαύσετε ένα ιστορικό φθινοπωρινό περίπατο! Η ιστοσελίδα asopichos.gr του Ορχομένιου δημοσιογράφου κ. Μπάμπη Ζαννιά έχει την πρωτοβουλία να μας ξανακαλέσει στον 11ο , κατά σειρά, περίπατο «Στα χνάρια των Μινυών», την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022. Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που δίνει την ευκαιρία σε ντόπιους αλλά και ξένους επισκέπτες περιπατητές να επισκεφθούν ιστορικά σημεία του τόπου μας, πάντοτε γύρω από τον λαμπρό πολιτισμό των Μινυών που έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε έως της μέρες μας!

 

Ο 11ος περίπατος της Κυριακής, 30 Οκτωβρίου, έχει αφετηρία το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού (https://diazoma.gr/deltia-typou/to-taxidi-mas-arxaiologiko-parko-ston-orxomeno-arkadias/ ), την «καρδιά» δηλαδή της πολύχρονης, πολυσχιδούς και συλλογικής προσπάθειας που κάνει η τοπική μας κοινωνία για να ενώσει τους αρχαιολογικούς της θησαυρούς. 

Τυχαίο ή μη, τόσο ο Μπάμπης Ζαννιάς με την σελίδα του ASOPICHOS.GR από το 2016 (https://orchomenos-press.blogspot.com/2016/11/selfie-60.html ), όσο και ο Λάμπρος Ρόδης με την σελίδα του ORCHOMENOS PRESS από το 2010 (https://diazoma.gr/deltia-typou/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b8%ce%b5%ce%ac%cf%84%cf%81%ce%bf-2/ ) , έγκριτοι δημοσιογράφοι και οι δύο τους και γέννημα θρέμμα της πόλης μας,  έχουν ανέδειξαν ο καθένας με την δική του ξεχωριστή συνεισφορά στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

 


Στο 11ο αυτό κάλεσμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευτυχή συγκυρία να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα και λογοτέχνη κ. Γιάννης Σ. Γκανάσο.

Η ομιλία του κ. Γκανάσου θα γίνει στη διάρκεια της συγκέντρωσης στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 11:00 και στη συνέχεια θα γίνει ο περίπατος για την ανάβαση στο κάστρο.

(https://asopichos.gr/o-syggrafeas-giannis-s-gkanasos-ston-11o-peripato-quot-sta-chnaria-ton-minyon-quot/)


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ... 

Κι` επειδή οι τοπικές μας ιστοσελίδες «γράφουν» και την σύγχρονη ιστορία του τόπου μας, μαζί όλο το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό, το ORCHOMENOS PRESS σας γυρίζει πίσω στην αρχή αυτής της αξιόλογης προσπάθειας του συμπολίτη και συναδέλφου κ. Μπάμπη Ζαννιά, με ένα video από τον 1ο Περίπατο «Στα Χνάρια των Μινυών», Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, την διαδρομή που είχαν περπατήσει πάνω από 200 συμπολίτες μας, άνθρωποι κάθε ηλικίας που ήθελαν «να ξανανέβουν στο κάστρο».  

Ο τότε, πρώτος ομιλητής δεν ήταν άλλος από τον τέως Δντη του Δήμου Ορχομενού και τέως Πρόεδρο του ΔΣ κ. Παναγιώτη Υπερήφανο, ένα πρόσωπο που σε ένα «τοπικό λεξικό» , δίπλα στο όνομά του, θα έβαζε ως συνώνυμο τη λέξη : Ορχομενός! 


Καλή επιτυχία! Θα είμαστε εκεί... !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια: