Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

KKE Λιβαδειάς: Ανικανότητα, αμέλεια ή επαναλαμβανόμενο έγκλημα και μάλιστα εκ προμελέτης;

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 

 

Συγκλονισμένη ολόκληρη η Λιβαδειά παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο της πόλης μας, τις απίστευτες δικαιολογίες που επιστρατεύονται, αλλά και τις κοκορομαχίες παλιών και νέων επίδοξων κυβερνώντων, που τάχα «δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα».

Η τρίωρη διακοπή ρεύματος στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς την Δευτέρα 24/10 προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην νοσηλεία των ασθενών, ιδιαίτερα των πιο ευπαθών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αναβλήθηκε η αιμοκάθαρση 9 νεφροπαθών, 3 μετακινήθηκαν σε ιδιωτική κλινική, η εφημερία διακόπηκε, κάθε ιατρική πράξη σταμάτησε - υπό το φως των κεριών ήταν αδύνατο να γίνει ο,τιδήποτε-, ενώ ακόμα και την επόμενη μέρα η λειτουργία ολόκληρου του νοσοκομείου είναι επισφαλής! Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα!

Τι φταίει όμως και γιατί φτάσαμε έως εδώ; Είναι θέμα ανικανότητας  κι αμέλειας ή πρέπει να αναζητήσουμε πιο βαθιά τα αίτια;

Η ευθύνη της σημερινής Διοίκησης του νοσοκομείου όσο προφανής κι αν είναι, δεν μπορεί να κρύψει την διαχρονική πολιτική όλων των κυβερνήσεων,  που ρίχνει στα σκοτάδια την υγεία και την ασφάλεια  ασθενών κι εργαζομένων. Δεν μπορεί να κρύψει την συνειδητή επιλογή που κάνει την υγεία εμπόρευμα, όπου όλα υπολογίζονται με βάση το κόστος – όφελος.

Η τεράστια υποστελέχωση σε προσωπικό όλων των τμημάτων (και στην τεχνική υπηρεσία), η παλαιότητα του ιατροτεχνολογικού- μηχανολογικού εξοπλισμού και των κτηριακών εγκαταστάσεων, η ανάγκη συντήρησής τους που δεν επιτυγχάνεται λόγω του χαμηλού προϋπολογισμού, οι τεράστιες αναμονές για αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, οι παραπομπές στα ιδιωτικά κέντρα και θεραπευτήρια, οι πανάκριβες πληρωμές από το λαό, άμεσες και έμμεσες, είναι αποτελέσματα της εφαρμογής συγκεκριμένων πολιτικών, ίδιων κι απαράλλακτων, όσες κυβερνήσεις κι αν πέρασαν.

Στην ίδια λογική κινείται και το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία που προωθεί η ΝΔ, δίνοντας τη χαριστική βολή στα δικαιώματα του λαού σε μία περίοδο που του έχουν κατασπαράξει το εισόδημα.

Είναι η συνέχεια των πολιτικών που εφάρμοσαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις, με αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ιδιαίτερη συμβολή στο γιγάντωμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας στα νοσοκομεία, στη λειτουργία τους με επιχειρηματικά κριτήρια κι εμπορευματοποίηση των εργασιών τους, αλλά και στις συμπράξεις με τους ιδιώτες που συνεχίζουν να πλουτίζουν δίπλα στο υποστελεχωμένο κι εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ.

Αυτή η «συνταγή» μας έφερε ως εδώ κι οι ευθύνες τους είναι τεράστιες, όσο και να προσπαθούν να τα ρίξουν ο ένας στον άλλον.

Λύση αποτελεί η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, η αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Αυτό είναι και το δίδαγμα της πανδημίας, που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει 35.000 νεκρούς.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο λαός να δυναμώσει την πάλη του για μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα υγείας, για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην υγεία, για κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Όλοι οι  εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι,  να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις τους, χωρίς αναμονή για νέους «σωτήρες», με πρώτο σταθμό την μαζική συμμετοχή τους στην απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη.   

 

ΤΕ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

26-10-2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: