Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Τετ α τετ με την κα Στέλλα Ταπανλή ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού - Η δωρεά Δέδε, η προσφορά στον συνάνθρωπο μέσα από το Παράρτημα της Ε.Α.Ε. και η διαχρονική "μάχη" για αφύπνηση που ξεκινά από την Λιβαδειά και γίνεται πρότυπο παράδειγμα για όλη την Ελλάδα!

 


Είναι επικοινωνιακή, χαρισματική, επίμονη, διεκδικητική. Είναι εργασιομανής, παθιασμένη, αποτελεσματική, με δύναμη ψυχής για την κοινωνία που ζει και ιδιαίτερα για εκείνους που η «παλιοαρρώστια» τους φέρνει μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

 



Η κα Στέλλα Ταπανλή, Πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας ανοίγει ξανά τις πόρτες του «δικού τους σπιτιού» και μας μιλά – για πρώτη φορά  - για εκείνο το γράμμα που έστειλε κάποτε στον αείμνηστο Λουκά Δέδε, τον μεγάλο τους ευεργέτη, και αποτέλεσε την αφορμή για να αποκτήσουν μια μόνιμη στέγη απ` όπου η θετική του ενέργεια σκορπίζεται σε όλη την πόλη και σε όλη την  επαρχία μας… 

Μας υποδέχεται στην είσοδο, ως γνήσια οικοδέσποινα, μπροστά στον ζωγραφισμένο τοίχο με τον ουρανό και τ` αστέρια του, πάνω στα οποία είναι γραμμένα τα ονόματα όλων εκείνων που πρόσφεραν – μικρά η μεγαλύτερα ποσά – να για να μετατραπεί αυτό το εγκαταλελειμμένο ισόγειο, σ` ένα χώρο που εγκαινιάστηκε ακριβώς δέκα χρόνια πριν, αυτές τις ημέρες… 

«Ξέρεις πως το επιτύχαμε όλο αυτό;» με ρωτάει.

Στείλαμε ένα γράμμα στο δωρητή, στον αείμνηστο Λουκά Δέδε»…μας λέει και αρχίζει να μας εξιστορεί την πορεία του Κέντρου Πρόληψης Λιβαδειάς «Λουκάς Δέδες»…  





Και τι έγραφε αυτό το γράμμα; Τι του είπατε του αείμνηστου Δέδε;

Η κα Ταπανλή  μας το διαβάζει και αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, στο κοινό το περιεχόμενό του… 




Η Στέλλα είναι γνωστή  για τον τρόπο με τον οποίο, εκείνη και μόνο εκείνη, μπορεί να … επικοινωνήσει αυτά που γίνονται μέσα στους κόλπους του Παραρτήματος Λιβαδειάς.


Με την δύναμη του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελου Φιλόπουλου, του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την υποστήριξη επώνυμων και ανώνυμων συμπολιτών, των σταθερών χορηγών και των δεκάδων μελών, εκείνη τραβάει μπροστά και ανήμερα της Παγκόσμια Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού, μας τονίζει…









Όσοι μπείτε στο χώρο τους, θα δείτε πως στην είσοδο δεσπόζει και ένα ακόμη έργο τέχνης, το δέντρο των ευχών, εκεί όπου «κρέμασαν» συμβολικά και φέτος την ροζ κορδέλα τους, σήμα κατατεθέν της παγκόσμιας καμπάνιας.

Στέλλα, να κάτσουμε στη σκιά του να μας πεις το μυστικό της «δύναμής» σας; 


 Το Παράρτημα Λιβαδειάς, όπως όλες οι συλλογικές δράσεις, «σιώπησαν» κατά την περίοδο της πανδημίας, περιόρισαν τις εκδηλώσεις τους, σταμάτησαν να καλούν μαζικά τα μέλη τους.  Η δύσκολη αυτή περίοδος έγινε, όμως, η βάση πάνω στην οποία στήθηκαν νέες πρωτοβουλίες, συγκέντρωσαν νέες δυνάμεις για να συνεχίσουν και πάλι την διαχρονική προσφορά προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. 

Ο Καρκίνος – δυστυχώς – είναι μέσα στην καθημερινότητά μας και το Παράρτημα Λιβαδειάς «μιλά» συνεχώς για την αξία της πρόληψης, για την Ζωή και την ομορφιά της!


Και μετά; Ποίοι είναι οι μελλοντικοί στόχοι σας; 

Που έχετε σκοπό να φτάσετε το Παράρτημα της Λιβαδειάς αγαπητή κα Ταπανλή; 




«Η ροζ κορδέλα ενώνει τις γυναίκες όλου του κόσμου με κοινό στόχο τη νίκη στον αγώνα κατά του καρκίνου... Ενώνει γυναίκες διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας, φυλής , χρώματος, παιδείας, ενώνει τις μνήμες μας για εκείνες που έχασαν τη μάχη, ενώνει τις προσδοκίες , την ελπίδα μας για απαλλαγή από αυτό τον εχθρό που ροκανίζει την ομορφιά της ζωής μας!!»… Σ.Τ. 




ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ! 



“Τον Καρκίνο Μαστού τον Σεβόμαστε – Δεν τον Φοβόμαστε”

 

Η 25η Οκτωβρίου σηματοδοτεί την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Περίπου 20 χρόνια πριν η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία “λανσάρισε” και στη χώρα μας την εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού, αφιερώνοντας σ’ αυτήν όλο τον μήνα Οκτώβριο.

 

Είναι δεδομένο ότι, η διάγνωση σε πρώιμο στάδιο βοηθά σημαντικά στην πρόγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες έχουν βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την επιβίωση και την ποιότητα ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

 

Όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε την ανάγκη να συμπαραστεκόμαστε στις γυναίκες που ασθενούν, υπέστησαν την ταλαιπωρία των ιατρικών παρεμβάσεων, υπέφεραν ψυχικά και σωματικά, αντιμετώπισαν κοινωνικές δυσκολίες και εξαντλήθηκαν οικονομικά.

 

Σε αυτές τις γυναίκες, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία θα είναι πάντα δίπλα τους.

 

Μπορείτε να καλέσετε την Ανοιχτή Γραμμή 215.215.2121, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 17:00, για δωρεάν στήριξη-καθοδήγηση-συμβουλευτική ογκολογικών ασθενών και των οικείων τους.

 

Για τον προγραμματισμό επίσκεψης των κινητών μονάδων μαστογράφων της Ε.Α.Ε. μπορείτε να καλείτε το 210.64.63.576

Ο Πρόεδρος της

Ε.Α.Ε.

Ευάγγελος Φιλόπουλος




Το ρολόι της Λιβαδειάς φωτίστηκε και φετος για να στείλει
 το μήνυμα της αφύπνισης 
σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδεών  

Δεν υπάρχουν σχόλια: