Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Ο Γιώργος Μουλκιώτης εκπροσώπησε τη Βοιωτία στην προγραμματική εκδήλωση του ΚΙΝ.ΑΛ. - ΠΑΣΟΚ για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας - Ομιλιτής και ο κ. Χρήστος Λιονής

 

Οι κκ. Λιονής και Μουλκιώτης 

Ένας χρόνος χωρίς τη Φώφη Γεννηματά συμπληρώθηκε χθες και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ τιμώντας την πολιτική της παρακαταθήκη πραγματοποίησε  προγραμματική εκδήλωση για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη.


Η εκδήλωση με τίτλο: «Τιμούμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά σχεδιάζοντας το ΕΣΥ του μέλλοντος» έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο, όπου έγιναν παρεμβάσεις από τους κκ.

-Χρήστο Λιονή, Καθηγητή Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην υγεία

– Στέφανο Τριαρίδη, Καθηγητή Ιατρικής Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

-Μίλτο Κροκίδη, Επ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ

-Μιχάλη Κούτρα, MD MSc, Ιατρός Νευρολόγος, πρ. Πρόεδρος ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ.

Ο Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης – Μέλος επιτροπής εμπειρογνωμόνων της ΕΕ για την επένδυση στην υγεία και σύζυγος της Ορχομένιας Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Μαίρης Τσαγαλά - Λιονή. 

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας κλιμάκια του κόμματος θα επισκεφτούν νοσοκομεία και δομές πρόνοιας πανελλαδικά προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και ανάγκες.

Στο ίδιο πλαίσιο η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας βρέθηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου μπροστά από τα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής διενεργώντας δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες.

 

Την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. – ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Μουλκιώτης, Τομεάρχης Εργασίας.  

«Ένα χρόνο μετά τη μεγάλη της φυγή, το κόμμα της, το σπίτι της, τίμησε τη μνήμη και την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, με τον τρόπο που ίσως κι εκείνη να διάλεγε: Με δυναμισμό, αισιοδοξία και χαμόγελο», δήλωσε ο κ. Μουλκιώτης.  


Γιώργος Μουλκιώτης: 

«Υπόλογη η Κυβέρνηση για την θλιβερή κατάσταση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς» 

Την ίδια ώρα, ο κ. Μουλκιώτης αναφέρει σχετικά με την εικόνα του Νοσοκομείου Λιβαδειάς: 

Η εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδείχθηκε χθες και συνεχίζεται σήμερα με τις απαράδεκτες καταστάσεις στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς, που φθάνουν μέχρι και την ακύρωση διενέργειας χειρουργείων. 

Χθες, επί ώρες, δεν υπήρχε ρεύμα, αφήνοντας εκτεθειμένους πολλούς ασθενείς, καθώς διεκόπηκαν οι αιμοκαθάρσεις, παρόλο που το να μείνει ένα νοσοκομείο χωρίς ρεύμα έστω και για 10 λεπτά, αποτελεί μία θανατηφόρο συνθήκη. Κι αυτό επειδή πολλές ιατρικές πράξεις, κρίσιμες υποδομές του νοσοκομείου αλλά και πολλές κρίσιμες συσκευές για τη ζωή των ασθενών εξαρτώνται από το ηλεκτρικό ρεύμα. 

Την στιγμή που η κοινωνία πλήττεται βάναυσα από την ακρίβεια και οι κοινωνικές  παροχές είναι ανεπαρκείς, αυξάνεται επικίνδυνα και η ανασφάλεια των πολιτών για τις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες υγείας που χωλαίνουν πολλαπλώς με δεδομένες τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» ΝΔ στο χώρο της υγείας όταν οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτονται οι παλιές και κακοσυντηρημένες λόγω έλλειψης πόρων υποδομές.  Η ευθύνη για την θλιβερή κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει υπεύθυνο: τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: