Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ο νέος κύκλος διεκδίκησης του Προαστιακού, ο ρεαλισμός που επικράτησε, οι παρουσίες και η απουσία της Δημοτικής Αρχής Ορχομενού από τον διάλογο


Την έναρξη μιας προσπάθειας αναπτυξιακής τόνωσης της Λιβαδειάς σηματοδότησε η ενημερωτική εκδήλωση - παρέμβαση, με θέμα:  
«ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΌΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΊΑ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΎΟΥ. ΟΔΙΚΌ ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΊΑ : ΠΕΟ Θηβών - Λιβαδειάς - Λαμίας και οδού Κάστρου – Λιβαδειά-Αράχοβας» που πραγματοποίησε , υπό την αιγίδα του  Επιμελητηρίου Βοιωτίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς και το Σωματείο Εστίασης Επ. Λιβαδειάς «Νέα Εστίαση», σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Επ. Λιβαδειάς την Τετάρτη 19 Οκτώβρη 2022 .

 Η τεχνοκρατική τεκμηρίωση του αιτήματός παρουσιάστηκε από τον κο Γιάννη Λιάκο. Ας την ακούσουμε… 







Η σημαντική αυτή εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, με προσκεκλημένο τον Commercial Passengers Director της Hellenic Train S.A. κο Θ. Τόλια, ο οποίος εξέφρασε κάθε θετική διάθεση από την εταιρεία να σχεδιάσει το μέλλον σε συνεργασία με το Υπουργείο τον ΟΣΕ και όλους τους φορείς για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών .

 Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις των βουλευτών του νομού κου Α.Κουτσούμπα , κας Γ.Πούλου , κου Γ.Μουλκιώτη , της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτιας κας Φ.Παπαθωμά , του Δημάρχου Λεβαδέων κου Ι.Ταγγαλέγκα , του δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων κου Γ.Ντασιώτη και του δημοτικού συμβούλου Ορχομενού κου Π. Εμμανουηλίδη*  

Στόχος του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς είναι να βρεθούν εφικτές λύσεις επιβίωσης όπου τα οφέλη θα έχουν υψηλό αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία , το περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ήταν από παλαιότερα πρωτεργάτης στη διεκδίκηση των ίδιων αιτημάτων, κατά την προεδρία του κου Κ. Παπασπύρου.

 «Οφείλουμε λοιπόν απέναντι στην ιστορία αυτής της πόλης, αλλά και από χρέος προς το μέλλον να ΔΡΑΣΟΥΜΕ και να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!  Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε- τα παιδιά μας- στον τόπο τους και να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη των επιχειρήσεών μας μέσα σε ένα περιβάλλον αισιοδοξίας, θα πρέπει εγκαίρως να εξασφαλίσουμε συνθήκες ανάπτυξης!

 Η προσπάθεια θα είναι συνεχής και δυναμική και ευχόμαστε να είναι με την ενότητα ΟΛΩΝ μας!» καταλήγει το δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς.

 


 *Ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε στο βήμα ότι δεν  εκπροσωπεί την Δημοτική Αρχή αλλά ο ίδιος τοποθετείται ως Επικεφαλής Παράταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Αρχή Ορχομενού δεν είχε αποστείλει κάποιο κείμενο θέσεων ωστε να αναγνωστεί για ένα τόσο σημαντικό θέμα!!!  

Σε αντίθεση με τους Δημάρχους των όμορων Δήμων Λεβαδέων και Αλιάρτου – Θεσπιεών που ήταν παρόντες και έκαναν τις δημόσιες τοποθετήσεις τους.

 

Το ORCHOMENOS PRESS εκφράζει την υποστήριξή του 

και εύχεται «καλή επιτυχία» σε όσους πιστεύουν 

ότι ο Προαστιακός είναι μείζον θέμα 

για την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών μας κοινωνιών! 


Δεν υπάρχουν σχόλια: