Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛIΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη 2022

 


   

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης 10.30΄ το πρωί 

 

Όλοι μαζί στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό μας!

Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να μιλήσουμε εμείς!

Όλοι μαζί , εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι και νεολαία να στείλουμε μήνυμα ελπίδας και αγώνα, ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο δύσκολο χειμώνα που μας ετοιμάζουν  κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ίδια η Ε.Ε.  

Δεν μπορούμε να βλέπουμε το εισόδημά μας να εξαφανίζεται λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στα βασικά είδη πριν ακόμη το πάρουμε στα χέρια μας.

 Δεν θα ανεχτούμε να βυθιστούν τα σπίτια μας και οι γειτονιές μας στο σκοτάδι, να κλείνουν τα μαγαζιά και να ερημώνουν οι γειτονιές μας λόγω των τεράστιων αυξήσεων στην ενέργεια.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην έχουν τα σχολεία των παιδιών μας ηλεκτρισμό και θέρμανση. 

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση και να αφήσουμε το άγχος της επιβίωσης να μας πνίξει.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 

Εμείς οι εργαζόμενοι που δίνουμε όλο το μισθό μας σε λογαριασμούς, ενοίκια και σουπερμάρκετ, οι αυτοαπασχολούμενοι και επαγγελματίες που βλέπουν τα μαγαζιά τους να ερημώνουν, που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται και τη συγκέντρωση πλούτου και δύναμης στους μεγάλους ομίλους και τις πολυεθνικές,  οι αγρότες που δεν μπορούν να ζήσουν από την παραγωγή τους, οι συνταξιούχοι με τις πενιχρές συντάξεις, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τα καταστροφικά τους σχέδια.

Δεν είναι λύση τα επιδόματα και οι δήθεν ενισχύσεις της κυβέρνησης που εξανεμίστηκαν πριν καν εξαγγελθούν. 

 

Την Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2022, η Εργατική Τάξη στην Ελλάδα ενώνει το βηματισμό της με τους εργάτες της Γαλλίας, της Βρετανίας και Γερμανίας, με όλη την εργατική τάξη της Ευρώπης, στον αγώνα ενάντια στην πρωτοφανή φτωχοποίηση και εξαθλίωση, την ακρίβεια, την ανεργία και την απειλή επέκτασης του πολέμου που παράγει η κρίση του καπιταλισμού στην περίοδο της παρακμής του.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους  να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά φτώχεια, πείνα, εκμετάλλευση  και πολέμους, που αφήνει το λαό να ξεπαγιάζει για να ζεσταίνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.  

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς και στις συντάξεις, για Συλλογικές Συμβάσεις που κατοχυρώνουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για ενέργεια και βασικά αγαθά φτηνά για το λαό.

 

Καλούμε σε αγωνιστική συμπόρευση και ξεσηκωμό τους  Συλλόγους και τους Φορείς των αυτοαπασχολουμένων, της αγροτιάς, των επιστημόνων. Στις 9 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα ! Να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας διεκδικώντας:

 

-        Κατώτερο μισθό στα 825 € - Συλλογικές Συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού - Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες -Επαναφορά τριετιών.

-        Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος  και του φυσικού αερίου

-         Κατάργηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ σε καύσιμα και ηλεκτρική ενέργεια.

-         Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.

-         Κατάργηση του ΦΠΑ και  γενναία μείωση στις τιμές στα βασικά είδη  διατροφής (π.χ. γάλα,      άλευρα, έλαια, λίπη, κρέας), ένδυσης κ.ο.κ.

-         Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. 

-         Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

-         Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες. Διαγραφή χρεών σε τράπεζες - εφορία. 

-         Μείωση των Δημοτικών Τελών και Φόρων για τις λαϊκές οικογένειες, και απαλλαγή για ανέργους, συνταξιούχους, φοιτητές.

-         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

-         Αφορολόγητο στα 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί .

 

 

                                            Για       το       Δ.Σ.

                                        

               Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

     ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: