Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Έγκριση 500 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες της χώρας

 Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου του 2022, κατά την συνεδρίαση του οποίου, κατόπιν εισήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εγκρίθηκαν 500 προσλήψεις σε θέσεις τακτικού προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες. Οι προσλήψεις αφορούν, κυρίως σε επιστημονικό και τεχνολογικό προσωπικό και ειδικότερα σε θέσεις ΠΕ Γεωτεχνικών Δασολόγων και ΤΕ Δασοπόνων.

Οι προσλήψεις αφορούν στην ανάγκη αποτελεσματικής στελέχωσης των δασικών υπηρεσιών της χώρας, προς όφελος του φυσικού περιβάλλοντος, του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος. Ήταν ένα και από τα αιτήματα μας προς το υπουργείο, καθώς ήταν προφανής η υποστελέχωση των δασικών υπηρεσιών και η αδυναμία του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες της υπαίθρου.

Ελπίζουμε ότι η στελέχωση κυρίως με δασοπόνους και δασολόγους, θα συμβάλλει στην ηλικιακή και στην ποιοτική ανανέωση των υπηρεσιών, μιας και όπως τονίζεται και από το ΥΠΕΝ, οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες έγιναν πριν από περίπου 20 χρόνια.

Επιπλέον ανακοινώνεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πρόσληψη 700 ωφελούμενων ανέργων μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.) στις δασικές υπηρεσίες. Ήδη από τις 29 Ιουλίου 2022 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 4003 η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και η αντίστοιχη σχετική προκήρυξη πρόκειται να εκδοθεί εντός των αμέσως επόμενων ημερών.


Κατερίνα Καλαντζή

Αντιπεριφερειάρχης Ορεινής -Δασικής Πολιτικής και Κτηνοτροφίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια: